Καβάλα: Η Ημέρα της Γυναίκας «μεταφέρεται» στους δρόμους και από γιορτή μετατρέπεται σε αγωνιστική συγκέντρωση

«Η οργή μας θα γίνει ποτάμι και θα τους πνίξει»: Ο Σύλλογος Γυναικών Καβάλας καλεί όλες τις γυναίκες του Νομού στην απεργιακή συγκέντρωση η οποία θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία της πόλης

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας η ΑΔΕΔΥ και εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες προκήρυξαν 24ωρη απεργία για την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023, με σκοπό να στείλει μήνυμα τόσο για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη όσο και για το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων.

Στο πλαίσιο αυτό ο Σύλλογος Γυναικών Νομού Καβάλας καλεί όλες τις γυναίκες του Νομού στην απεργιακή συγκέντρωση την Τετάρτη στις 8 Μαρτίου 2023 στις 12:00 στην κεντρική πλατεία (πλατεία Ελευθερίας).

«Έτσι, θα τιμήσει ο Σύλλογός μας τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Θα την τιμήσει στον αγώνα μαζί με χιλιάδες εργαζόμενους και λαού σε όλη τη χώρα, για να μη συγκαλυφθεί το προδιαγεγραμμένο έγκλημα που συνέβη στα Τέμπη, αλλά και για να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας για εμάς και για τα παιδιά μας, για να μη χυθεί άλλο αίμα μας. Οι γυναίκες σήμερα φωνάζουμε: Δεν διαπραγματευόμαστε το δικαίωμα των παιδιών μας να ζήσουν όπως τους αξίζει. Δε συμβιβαζόμαστε με τη βαρβαρότητα που έχει θάψει τις ζωές των παιδιών μας κάτω από τα κέρδη των ομίλων. Η αγωνιστική δράση που θα ξεδιπλώσει ο Σύλλογός μας όλο το επόμενο διάστημα για τη φετινή 8η Μάρτη θα κλιμακώνεται με το βλέμμα μας στραμμένο στο έγκλημα που διέπραξαν. Η οργή μας θα γίνει ποτάμι και θα τους πνίξει», αναφέρει ο Σύλλογος στο κάλεσμά του.