Ρεγγίνα Μακέδου: Δεν θα λάβω μέρος στη βράβευση από τον Δήμο Καβάλας από σεβασμό σε νεκρούς και ζωντανούς

«Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε...»: Η ανάρτηση της Καβαλιώτισσας γυμνάστριας για την απόφασή της να μην παρευρεθεί στην εκδήλωση «Χρυσές Γυναίκες» στην οποία έχει προσκληθεί ως τιμώμενο πρόσωπο

ΟΔήμος Καβάλας, η Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή και το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Καβάλας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τη Γυναίκα, διοργανώνουν εκδήλωση με τίτλο «Χρυσές Γυναίκες», κατά την οποία θα βραβευτούν 16 γυναίκες οι οποίες διακρίθηκαν στον στίβο της ζωής.

Ανάμεσα σε αυτές είναι και η Καβαλιώτισσα γυμνάστρια, Ρεγγίνα Μακέδου, η οποία αποφάσισε να μην παρευρεθεί στην εκδήλωση στην οποία έχει προσκληθεί ως τιμώμενο πρόσωπο, επικαλούμενη τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη, αλλά και προσωπικούς λόγους, καθώς όπως γράφει σε ανάρτησή της στα social media, «ο στόχος μου ήταν και θα είναι ο συνάνθρωπος. Για τους παραπάνω λόγους (όποιος κατάλαβε, κατάλαβε…) θα μου επιτρέψετε να μη συμμετέχω στην αυριανή εκδήλωση από σεβασμό σε νεκρούς και ζωντανούς», ενώ ευχαριστεί παράλληλα τους διοργανωτές για την πρόσκληση και την τιμή να τη βραβεύσουν για τον αγώνα που δίνει κατά του καρκίνου και κυρίως, για το γεγονός ότι εμπνέει αμέτρητους ανθρώπους να μην τα παρατάνε.

Η ανάρτηση της Ρεγγίνας Μακέδου

Αρχικά θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμο Καβάλας για τη τιμή που μου έκανε να με συμπεριλάβει στη λίστα με τις χρυσές γυναίκες που θα τιμηθούν για τη Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Παρόλα αυτά μέρες τώρα βασανίζομαι για το εάν πρέπει να παρευρεθώ σε μια τέτοια εκδήλωση λόγω της πρόσφατης τραγωδίας που συγκλόνισε ολη τη χώρα.

Ο δεύτερος λόγος είναι αρκετά πιο προσωπικός και έχει να κάνει με το πώς βλέπω τη δική μου συμβολή στα κοινωνικά δρώμενα και τις ηθικές μου αξίες. Εξαρχής ο στόχος μου ήταν και θα είναι η βοήθεια στον συνάνθρωπο, να μπορέσω να κινητοποιήσω όσο περισσότερους ανθρώπους να γίνουν δότες μυελού των οστών!

Ο στόχος μου λοιπόν ήταν και θα είναι ο συνάνθρωπος. Για τους παραπάνω λόγους (όποιος κατάλαβε, κατάλαβε…) θα μου επιτρέψετε να μη συμμετέχω στην αυριανή εκδήλωση από σεβασμό σε νεκρούς και ζωντανούς. Με την ελπίδα πως κάθε μέρα που περνάει γινόμαστε καλύτεροι άνθρωποι ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους είναι δίπλα μου! Γίνε και ‘συ δότης μυελού των οστών!