Λύκειο Χρυσούπολης: Ένα μήνυμα ζωής για την Ημέρα της Γυναίκας με την «υπογραφή» της Ρεγγίνας Μακέδου [φωτογραφίες]

Ένα ιδιαίτερο μάθημα από την Καβαλιώτισσα γυμνάστρια για την αξία του εθελοντισμού και τη σημασία της αιμοδοσίας και της προσφοράς του μυελού των οστών

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας η 8η Μαρτίου και οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γενικού Λυκείου Χρυσούπολης αποφάσισαν να στείλουν ένα διαφορετικό μήνυμα, με προσκεκλημένη την Καβαλιώτισσα γυμνάστρια, Ρεγγίνα Μακέδου, η οποία έκανε στα παιδιά ένα διαφορετικό μάθημα για αξίες και αρχές οι οποίες παρά την αξία τους, βρίσκονται πολλές φορές στο περιθώριο.

«Μέσα στη θλίψη των ημερών, βιώνοντας ο καθένας από εμάς το συλλογικό τραύμα των Τεμπών, οι μαθητές μας βρήκαν τη δύναμη να τιμήσουν την Ημέρα της Γυναίκας υποδεχόμενοι τη Ρεγγίνα Μακέδου. Μέσα από μια συγκλονιστική αφήγηση για τη μάχη της με τη λευχαιμία μάς δίδαξε τι θα πει θάρρος, δύναμη ψυχής, διάθεση για τη ζωή! Μετέδωσε στα παιδιά την αξία του εθελοντισμού μιλώντας για τη σημασία της αιμοδοσίας και της προσφοράς του μυελού των οστών. Την ευχαριστούμε πολύ και από αυτό εδώ το βήμα και διαδίδουμε το μήνυμα που σώζει ζωές», αναφέρει το σχολείο στο μήνυμά του.