Ένωση Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου: Ανοίγει η πλατφόρμα για την εγγραφή των εντύπων στο νέο Μητρώο Τύπου

Διαβάστε λεπτομέρειες για τη διαδικασία εγγραφής, αλλά και για τη σχετική ενημερωτική εκδήλωση-Από το Υπουργείο δεν πρόκειται να δοθεί καμία παράταση

Μραγματοποιήθηκε εχθές, Πέμπτη 9 Μαρτίου 2023, συνάντηση της Ένωσης Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου και της Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου με τον Γενικό Γραμματέα Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, Δημήτρη Γαλαμάτη και συνεργάτες του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Ιωάννη Οικονόμου σχετικά με την εγγραφή των εντύπων στο νέο Μητρώο Τύπου.

Η ανακοίνωση της Ένωσης Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου

Στη συνάντηση αυτή, στην οποία εκ μέρους της ΕΔΙΠΤ συμμετείχε η πρόεδρος, Πέννυ Καλύβα, ζητήθηκαν κάποιες διευκρινίσεις σχετικά με τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την εγγραφή στις πλατφόρμες Μ.Ε.Τ. και Μ.Η.Τ.

Η πλατφόρμα για το Μητρώο Έντυπου Τύπου θα ανοίξει την Τετάρτη 15 Μαρτίου 2023, ενώ η πλατφόρμα για το Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου θα ανοίξει τη Δευτέρα 1η Μαΐου 2023.

Είναι πολύ σημαντικό να δείτε τα δικαιολογητικά που πρέπει να επισυναφθούν και να προβείτε άμεσα στην συλλογή τους, καθώς κάποια από αυτά καθυστερούν πολύ να εκδοθούν (π.χ. ποινικό μητρώο, πιστοποιητικό δικαστικής φερεγγυότητας κ.α.). Επίσης είναι πολύ σημαντικό να μπείτε έγκαιρα στην πλατφόρμα, προκειμένου να διαπιστώσετε τυχόν απορίες που σας δημιουργηθούν.

Θα θέλαμε να σας επιστήσουμε την προσοχή σε αυτό, γιατί όπως μας τόνισαν από το Υπουργείο δεν πρόκειται να δοθεί καμία παράταση! Όποιος δεν καταφέρει να εγγραφεί τώρα, θα πάει για τον επόμενο χρόνο και δε θα μπορεί να πάρει καμία κρατική διαφήμιση ή να συμμετέχει σε κάποιο πρόγραμμα επιδότησης.

Πάντως, σύμφωνα με τους συνεργάτες του Υπουργείου, η πλατφόρμα θα είναι αρκετά εύχρηστη και για κάποιες απλές δηλώσεις που απαιτούνται, το σύστημα θα μας κατευθύνει βάση επιλογών (π.χ. με επιλογή πάνω σε χάρτη για το θέμα της γεωγραφικής εμβέλειας ή με επιλογές για τη θεματολογία του εντύπου).

Καθώς έχουν τεθεί και αρκετά ερωτήματα από μέλη της ΕΔΙΠΤ για τα δικαιολογητικά, το Διοικητικό Συμβούλιο σας προσκαλεί την προσεχή Τετάρτη 15 Μαρτίου 2023 στις 18:00 σε ειδική ψηφιακή ενημερωτική εκδήλωση μέσω ΖΟΟΜ, στην οποία θα είμαστε στη διάθεσή σας να απαντήσουμε σε ερωτήματά σας και να διαλευκάνουμε όσο περισσότερο μπορούσε τυχόν απορίες σας.

Στη συνάντηση θα συμμετέχει και η Οικονομική Σύμβουλος της ΕΔΙΠΤ, Βασιλική Παπαντωνοπούλου και η Νομική Σύμβουλος, Ειρήνη Χαλκιαδάκη. Τη συνάντηση πέραν από εσάς θα μπορούσε να παρακολουθήσει και κάποιος από την εταιρεία σας, εφόσον αυτός θα χειριστεί το θέμα.

Για να συμμετέχετε στην ενημερωτική εκδήλωση παρακαλώ ακολουθήστε τον σύνδεσμο εδώ την προγραμματισμένη ημέρα και ώρα.