Καβάλα: Πολύς ο κόσμος και στη σημερινή συγκέντρωση και πορεία για το σιδηροδρομικό δυστύχημα [φωτογραφίες]

Συγκινητική η παρουσία των ΣυνΩΔΗπόρων με τα «εισιτήρια χωρίς επιστροφή»-Το «στοίχημα» πλέον η μαζική συμμετοχή στην 24ωρη πανελλαδική απεργία στις 16 Μαρτίου και στις συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν

Μπορεί να έλειπε αυτήν τη φορά η μαζική συμμετοχή των μαθητών και των μαθητριών, όπως έγινε το μεσημέρι της Τετάρτης 8 Μαρτίου 2023, ωστόσο πολύς ήταν ο κόσμος και αυτήν τη φορά ο οποίος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα εργατικών, συνταξιουχικών και φοιτητικών Σωματείων για συγκέντρωση στην πλατεία πλατεία Ελευθερίας στην Καβάλα το μεσημέρι της Κυριακής 12 Μαρτίου 2023, με αφορμή το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Μετά τη συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της πόλης και τους σύντομους χαιρετισμούς των εκπροσώπων των Σωματείων ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, όπου κυριαρχούσε η απαίτηση να τιμωρηθούν όλοι οι ένοχοι για «έγκλημα στα Τέμπη», ενώ δεν έλειψαν και τα αντικυβερνητικά συνθήματα.

Συγκινητική ήταν η παρουσία των ΣυνΩΔΗπόρων, με τα μέλη της Χορωδίας να κρατάνε συμβολικά πανό με «εισιτήρια χωρίς επιστροφή» από το δρομολόγιο του θανάτου.

Το ραντεβού ανανεώνεται για την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023, καθώς με ομόφωνη απόφαση, το 38ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ αποφάσισε πανελλαδική απεργία, ύστερα από εισήγηση του απερχόμενου προέδρου της. Το Συνέδριο αποδέχεται το πλαίσιο αιτημάτων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών και λέει «όχι στην ατιμωρησία», ενώ παράλληλα καλεί τους εργαζόμενους «να γίνουν μια γροθιά με όλη τη νεολαία και τους ανθρώπους που αντιστέκονται». Σημειώνεται ότι η απόφαση για την κήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας στις 16 Μαρτίου 2023 πάρθηκε χωρίς διαφωνίες, γεγονός που δεν αποτελεί συχνό φαινόμενο για τα δεδομένα των συνεδρίων της ΓΣΕΕ.

Δείτε φωτογραφίες από τη συγκέντρωση και την πορεία