Καβάλα, 25η Μαρτίου 2023: Αναλυτικά το πρόγραμμα του εορτασμού της Εθνικής Επετείου

Οι εκδηλώσεις οι οποίες έχουν προγραμματιστεί-Τι ώρα θα γίνει η στρατιωτική και μαθητική παρέλαση στην παραλιακή οδό της πόλης

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, στην πόλη της Καβάλας, ορίζονται οι παρακάτω εορταστικές εκδηλώσεις:

  • Γενικός Σημαιοστολισμός σε όλη την επικράτεια, από την ογδόη πρωινή ώρα της 23ης ως τη δύση του ηλίου της 25ης  Μαρτίου 2023
  • Φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του δημοσίου, των ΟΤΑ, των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών, κατά τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου 2023, λαμβάνοντας μέριμνα για την εξοικονόμηση ενέργειας στο πλαίσιο και της αρ. ΥΠΕΝ/ΔΕΠΕΑ/68315/502/01.07.2022 (ΦΕΚ 3424 Β’) Κ.Υ.Α., όπως ισχύει

Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023

Πανηγυρικές εκδηλώσεις των σπουδαστών και μαθητών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για την Εθνική Επέτειο.

11:30 Κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης από τμήματα της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας και της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και από τα τμήματα Προσκόπων και Ελληνίδων Οδηγών, προσερχομένων με επικεφαλής καθηγητές, δασκάλους και βαθμοφόρους.

Σάββατο 25 Μαρτίου 2023

08:00 Επίσημη έπαρση της σημαίας στην Πλατεία Ελευθερίας.

10:15  Απόδοση τιμών με μέριμνα της ΧΧΤΘΜ.

10:30 Επίσημη δοξολογία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στεφάνου.

Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Διευθυντής του 1ου Γυμνασίου Καβάλας, Γεώργιος Τρικκαλιώτης.

11:00 Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης από τον Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τους Βουλευτές, τον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ, τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, τον Δήμαρχο Καβάλας, τον Στρατηγό Διοικητή της ΧΧ Τεθωρακισμένης Μεραρχίας, τον Αντιπρύτανη του ΔΙΠΑΕ, τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, τον Διοικητή της 2ης Περιφερειακής Διοίκησης του Λιμενικού Σώματος, τον Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Καβάλας. Στεφάνι, επίσης, θα καταθέσουν οι εφεδροπολεμιστικές οργανώσεις και εκ μέρους της Εθνικής Αντίστασης, οι εκπρόσωποι των παραρτημάτων των αναγνωρισμένων αντιστασιακών οργανώσεων που εδρεύουν στον Νομό.

Διαγγελέας στην εκφώνηση ο υπεύθυνος Φυσικής Αγωγής και Σχολικών Δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας, Κωνσταντίνος Λογοθέτης.

Τήρηση ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ενδόξως πεσόντων.

Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.

11:30 Παρέλαση στην Παραλιακή Λεωφόρο, από το ύψος του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας μέχρι τον χώρο του Λιμεναρχείου, μαθητών σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Οργανώσεων, Πολιτιστικών Συλλόγων, Προσκόπων και Οδηγών και Τμημάτων Στρατού.

Εκφώνηση στην παρέλαση θα κάνει η Προϊσταμένη του Τμήματος της Β’ Οικονομικού Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας, Κατερίνα Δράκου.

18:10 Επίσημη υποστολή της σημαίας.

19:30 Εγκαίνια Έκθεσης Ζωγραφικής «Εικαστική αφήγηση 1821» από την Ένωση Παλαιών Προσκόπων Καβάλας, υπό την αιγίδα της ΠΑΜ-Θ/ΠΕ Καβάλας, στο Φουαγιέ του Αμφιθεάτρου «Γεώργιος Παυλίδης» της ΠΕ Καβάλας.

Τελετάρχες ορίζονται οι υπαλλήλοι της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας Φιλιππία Κοχλιαρίδου και Σουλτάνα Φαρίνα, καθώς και ένας υπάλληλος ο οποίος θα οριστεί από τη Δημοτική Αστυνομία του Δήμου Καβάλας.