Οι «βόλτες» ενός κάδου που κατέληξε σε οδηγό όδευσης τυφλών [φωτογραφία]

Οι αρμόδιες υπηρεσίες τον είχαν μετακινήσει, αλλά κάποιοι είχαν διαφορετική άποψη και... είπαν να μετατρέψουν τον οδηγό όδευσης τυφλών σε δρόμο μετ' εμποδίων για τα ΑμεΑ

Ένας κάδος που κάνει βόλτες… στο κέντρο της Καβάλας, αλλά με το ίδιο αποτέλεσμα. Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Συλλόγου ΑμεΑ Νομού Καβάλας, Σμαράγδος Κρεμύδας, ο τίτλος αυτής της… περιπλάνησης θα μπορούσε να είναι «Εκεί που η μαγεία της αμάθειας συναντά την ψυχολογία της ασχετοσύνης! Η περιπλάνηση ενός κάδου, Οδύσσεια ενός Ατόμου με Αναπηρία Όρασης».

Ο κάδος αυτός ήταν τοποθετημένος επί της Δαγκλή πάνω στον οδηγό όδευσης τυφλών. Μετά από παράπονα Ατόμων με Αναπηρία Όρασης και παρέμβαση της Περιφερειακής Ένωσης Τυφλών Ανατολικής Μακεδονίας, καθώς και παρέμβαση των αρμόδιων υπηρεσιών, ο κάδος μεταφέρθηκε σε άλλο σημείο.

«Έλα όμως που τελικά δεν άρεσε το σημείο σε κάποιους και πάλι από την αρχή, τώρα από την οδό Βενιζέλου, έτσι, για να αλλάζει παραστάσεις… Και πάλι από την αρχή…. Πάμε ξανά… Τα κίτρινα πλακάκια λέγονται οδηγοί όδευσης Ατόμων με Αναπηρία Όρασης και δεν εμποδίζονται για κανέναν λόγο», αναφέρει εξοργισμένος ο κ. Κρεμύδας.