Δήμος Παγγαίου: Μετά το ρεκόρ απινιδωτών εκπαιδεύει και τους δημότες του για τη χρήση τους

Εκπαιδεύτηκαν 36 νέοι εθελοντές στην ΚΑΡΠΑ και στη χρήση των αυτόματων εξωτερικών απινιδωτών με τον αριθμό των εκπαιδευμένων εθελοντών του Δήμου να φτάνει τους 176

Ο Δήμος Παγγαίου με έκταση 698 τετραγωνικών χιλιόμετρων και με πληθυσμό 29.572 κατοίκων (απογραφή 2021-22) με 30 δημοτικές κοινότητες και 37 οικισμούς (4804/2021) έχει ένα εκτεταμένο δίκτυο με 33 αυτόματους εξωτερικούς απινιδωτές (AED) σε δημόσιους χώρους με ελεύθερη πρόσβαση στο κοινό, αριθμός που ξεπερνάει τον μέσο όρο της Κοπεγχάγης που θεωρείται πόλη-πρότυπο [διαβάστε εδώ]. Οι απινιδωτές, όμως, δε θα λειτουργήσουν… από μόνοι τους, αλλά απαιτείται και η εξοικείωση με αυτούς από μια σημαντική μερίδα των δημοτών.

Με αυτό το σκεπτικό, το απόγευμα της Πέμπτης 30 Μαρτίου 2023 εκπαιδεύτηκαν 36 νέοι εθελοντές στην ΚΑΡΠΑ και στη χρήση των αυτόματων εξωτερικών απινιδωτών στους χώρους του 3ου Δημοτικού Σχολέιου από ανθρώπους του ΕΚΑΒ-Παράρτημα Καβάλας, σε συνεργασία με το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Παγγαίου, παρουσία του Ειδικού Συμβούλου του Δημάρχου Παγγαίου σε θέματα Πολιτικής Προστασίας, Στέργιου Κεχαγιά, αυξάνοντας τον αριθμό των εκπαιδευμένων εθελοντών του Δήμου στους 176.

Οι εκπαιδευόμενοι προέρχονταν από τους οικισμούς του Αγίου Αντρέα, των Ελευθερών, της Νέας Περάμου, της Νέας Ηρακλείτσας, των Αντιφιλίππων, του Κοκκινοχώματος, του Πλατανοτόπου, του Α. Τ. Παγγαίου και της Λέσχης 4×4 Off Road.

Ο αντικειμενικός δε στόχος είναι να διευρυνθεί το φάσμα των εκπαιδευόμενων και από άλλες κοινωνικές ομάδες, φθάνοντας στους 300 και ρίχνοντας τον μέσο όρο σε 1 ανά 100.