2ο Λύκειο Καβάλας: “Erasmus on air” από τη Γερμανία

Μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικοί του σχολείου βρέθηκαν στο Thaleischweiler-Fröschen προκειμένου να επιτύχουν την παραγωγή ραδιοφωνικών εκπομπών και podcasts

Δεκαπέντε μαθητές και μαθήτριες και τέσσερις εκπαιδευτικοί του 2ου Γενικού Λυκείου Καβάλας μετακινήθηκαν από τις 12 Μαρτίου 2023 μέχρι τις 18 Μαρτίου 2023 στο Pirmasens της Γερμανίας για να διαδράσουν και να συνεργαστούν με μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικούς από το Integrierte Gesamtschule στο Thaleischweiler-Fröschen της Γερμανίας, προκειμένου να επιτύχουν την παραγωγή ραδιοφωνικών εκπομπών και podcasts. Ο στόχος ήταν να υλοποιήσουν δραστηριότητα παραγωγής ραδιοφωνικής εκπομπής με τιτλο “Erasmus on air“.

Ήδη από την πρώτη ημέρα ανατέθηκε στους μαθητές εργασία για την παραγωγή podcastς. Οι πρώτες ερωτήσεις είχαν σχέση με τις εντυπώσεις που δημιούργησε στα παιδιά της Ελλάδας η Γερμανία και στη συνέχεια οι εντυπώσεις των Γερμανών μαθητών από το ταξίδι τους στην Ελλάδα . Οι ξεναγήσεις σε πόλεις και τα αξιοθέατα της Γερμανίας περιλάμβαναν εργασίες οι οποίες έπρεπε να ολοκληρωθούν μέσω της αλληλεπιδράσης με τον ντόπιο πληθυσμό.
Την Πέμπτη τελειώσαν οι ηχογραφήσεις και οι ομάδες επεξέργαστηκαν το υλικό που είχαν ηχογραφήσει, ώστε να παραχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα και να αναρτηθεί στο Διαδικτυακό ραδιόφωνο που διατηρεί το σχολείο της Γερμανίας εδώ.

Μέσα από την κινητικότητα των εκπαιδευτικών και μαθητών του 2ου Λυκείου Καβάλας επιτεύχθηκε η ενίσχυση της αυτοαντίληψης και της δημιουργικής ικανότητας των μαθητών, που αποτελούν και τον βασικό στόχο του προγράμματος Accreditation Erasmus (2020-2027) του σχολείου.