«Ο Ήλιος της Ελπίδας» έλαμψε για το 17ο Δημοτικό Σχολείο Καβάλας

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ’ τάξης πήραν το 1ο βραβείο στον 9ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό «Κύπρος-Ελλάδα-Ομογένεια: Εκπαιδευτικές Γέφυρες» στην κατηγορία «Παραμύθι»

Το 17ο Δημοτικό Σχολείο Καβάλας έχει τη χαρά και την τιμή να ανακοινώσει ότι οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ’ τάξης  συμμετείχαν στον 9ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό “Κύπρος – Ελλάδα – Ομογένεια: Εκπαιδευτικές γέφυρες” στην κατηγορία «Παραμύθι» και απέσπασαν το  1ο βραβείο με το έργο «Ο Ήλιος της Ελπίδας». Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για το μεράκι τους και για τη διάθεση δημιουργικής ενασχόλησης με δράσεις του σχολείου μας.

Τον διαγωνισμό διοργάνωσε η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, η Πρεσβεία της Κύπρου στην Ελλάδα -Μορφωτικό Γραφείο- Σπίτι της Κύπρου, το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας – Θράκης) και το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδος.

Ο διαγωνισμός τελεί

Υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου

και

Υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του  πρώην Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα πλαίσια της δράσης αυτής τα παιδιά παρακολούθησαν διαδικτυακά την παρουσίαση του παιδικού παραμυθιού με τίτλο «Όνειρα στην άμμο» από την ίδια τη συγγραφέα Πάμελα Αναστασίου Παπαϊακώβου. Η Κύπρια συγγραφέας εξιστόρησε τα προσωπικά βιώματα της οικογένειάς της πριν και μετά την Τουρκική εισβολή του 1974 και μοιράστηκε με τους μαθητές πρόσφατο φωτογραφικό υλικό από την κατεχόμενη πόλη της Αμμοχώστου.  Τέλος μοιράστηκε την εμπειρία της ως συγγραφέας και έδωσε πολύτιμες συμβουλές στα παιδιά για τον τρόπο συγγραφής και εικονογράφησης ενός παραμυθιού.