Πάνω από 80 οι εθελοντές για το Φεστιβάλ «Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη καρδία»

Πρώτη συνάντηση των εθελοντών και εθελοντριών στο Μουσικό Σχολείο Καβάλας

Την Κυριακή 2 Απριλίου 2023 στις 19:00 πραγματοποιήθηκε στο Μουσικό Σχολείο Καβάλας η πρώτη συνάντηση των εθελοντών για τη διοργάνωση του Φεστιβάλ «Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη καρδία» που θα υλοποιηθεί στην Καβάλα από τις 5 έως τις 8 Μαΐου 2023.

Η συμμετοχή των εθελοντών στο φετινό φεστιβάλ, το οποίο διοργανώνεται για 7η συνεχή φορά, είναι ικανοποιητική, μιας και έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον πάνω από 80 εθελοντές.

Η φετινή εκδήλωση, με τη συμμετοχή του πολύ γνωστού και καταξιωμένου συνθέτη Zbigniew Preisner, είναι μεγαλύτερη από κάθε προηγούμενη. Συμμετάσχουν περισσότερα από 25 σχολεία από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό και πάνω από 1500 μαθητές.

Η πρώτη συνάντηση ήταν ενημερωτική και ορίστηκε η διαδικασία που θα ακολουθηθεί και οι αρμοδιότητες που θα πρέπει να αναλάβουν οι εθελοντές. Η πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, Αργυρώ Μπάτη και οι συντονίστριες των εθελοντών Σούλη Κουταλιάγκα και Κλειώ Παυλίδου έδωσαν μια πιο λεπτομερή περιγραφή των καθηκόντων των εθελοντών και ξεκίνησαν την πρώτη κατανομή αρμοδιοτήτων.

Η συνάντηση έγινε σε θερμό κλίμα και οι εθελοντές, παλιότεροι και καινούριοι, γνωρίστηκαν, αντάλλαξαν εμπειρίες και έκαναν γόνιμες προτάσεις και συζητήσεις.

Τόσο ο Διευθυντής του Σχολείου όσο και η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και οι συντονίστριες των εθελοντών, τόνισαν τη σημασία του εθελοντισμού και τη στήριξη που δίνουν οι εθελοντές στο Φεστιβάλ. Η ανάγκη συμμετοχής ακόμη περισσότερων εθελοντών στη διαδικασία είναι αυτονόητη, ενώ θα ακολουθήσουν άλλες δύο συναντήσεις πιο κοντά στην ημερομηνία της διοργάνωσης. Στην εκδήλωση, εκ μέρους του Δήμου Καβάλας παραβρέθηκε η πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, Ανθή Χατζηφραντζή.

Δήλωση συμμετοχής εδώ.