Η «δικιά μας» Στέλλα Αργυρίου «παίζει» στο Γήπεδο Ζωής μαζί με τον Παναγιώτη Γιαννάκη

Η Καβαλιώτισσα ψυχολόγος ανάμεσα στις «προσωπικότητες που εμπνέουν» σε νέα σειρά podcasts

Το πρώτο επεισόδιο της σειράς συζητήσεων μεταξύ της δημοσιογράφου Δάφνης Καραβοκύρη και ανθρώπων που με τη δράση τους εμπνέουν, είναι εδώ, σε ένα… γήπεδο διαφορετικό από τα άλλα, όπου η «μπάλα» παίζεται από τους νέους και τις νέες για την «πρόκριση» σε ένα μέλλον όπως το φαντάζονται οι ίδιοι.

Η «δικιά μας» Στέλλα Αργυρίου είναι ανάμεσα στις έξι πρώτες προσωπικότητες που θα πάρουν το μικρόφωνο του Γηπέδου της Ζωής, μαζί με τον Παναγιώτη Γιαννάκη, τον Τεντ Παπακώστα και τον Μάριο Μαζάνη η αλλιώς school Mario’s, γεγονός αρκετά τιμητικό τόσο για την ίδια όσο και για την πόλη της Καβάλας.

Το «πρωτάθλημα» που παίζεται στο γήπεδο της ζωής είναι μεγάλο και ο σκοπός του ιερός: Άνθρωποι που έχουν αποδείξει με το έργο τους, πως, αυτό που κάνουν, το κάνουν καλά, καλούνται να υπηρετήσουν τον σκοπό των podcasts του Γηπέδου Ζωής και να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης για μικρούς και μεγάλους, ενεργοποιώντας ενδιαφέρουσες συζητήσεις.

Λίγα λόγια για το Γήπεδο Ζωής

O μη κερδοσκοπικός οργανισμός «Γήπεδο Ζωής» γεννήθηκε μέσα από το όραμα του προέδρου του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), Ανδρέα Δρακόπουλου, να βοηθήσει ώστε να δημιουργηθούν ευκαιρίες εξέλιξης για όλα τα παιδιά και τους νέους, ειδικά σε περιοχές με περιορισμένη πρόσβαση σε τέτοιες ευκαιρίες και το όραμα του Παναγιώτη Γιαννάκη να εμπνεύσει τις νέες γενιές και να παρακινήσει τα νέα παιδιά σε έναν υγιή τρόπο ζωής, ξεκινώντας από τη πόλη που γεννήθηκε και μεγάλωσε, τη Νίκαια.

Το «Γήπεδο Ζωής», μέσα από πληθώρα δωρεάν εκπαιδευτικών, αθλητικών και ψυχαγωγικών δράσεων που ξεκίνησαν να υλοποιούνται στις γειτονιές της Νίκαιας το φθινόπωρο του 2021 και με την προοπτική να επεκταθούν στην υπόλοιπη Αττική και σε όλη την Ελλάδα εν συνεχεία, θέλει να προσφέρει την υποδομή και τα εφόδια σε παιδιά σχολικής ηλικίας να εξερευνήσουν τα ταλέντα και τα ενδιαφέροντά τους, να παίξουν, να γυμναστούν και να εξελίξουν τις δεξιότητές τους.

Βασικός στόχος της πρωτοβουλίας είναι να βοηθηθούν τα παιδιά και οι νέοι 6-17 ετών, να ανακαλύψουν τι τους αρέσει, να χτίσουν τον χαρακτήρα τους και να φτάσουν πιο κοντά στα όνειρά τους.

Παράλληλα, δρομολογείται ήδη η κατασκευή υπερσύγχρονων, ευέλικτων κτιριακών εγκαταστάσεων στην οδό Θεσσαλονίκης, στον Δήμο Νίκαιας-Ρέντη, που θα λειτουργήσουν από το 2024, στεγάζοντας τις δράσεις του «Γηπέδου Ζωής».

Σύντομα, τα παιδιά θα μπορούν να έρχονται στον νέο χώρο του «Γηπέδου Ζωής» στη Νίκαια μετά το σχολείο, να τρώνε μεσημεριανό, να προετοιμάζουν τα μαθήματά τους για την επόμενη μέρα με τη βοήθεια εκπαιδευτικών και στη συνέχεια να αθλούνται και να παίζουν. Μπάσκετ, βόλεϊ, τρέξιμο, κυνηγητό, αναρρίχηση, κολύμβηση, καθώς και δραστηριότητες που αναπτύσσουν τις δεξιότητες των παιδιών, προγράμματα εκπαιδευτικά και ψυχαγωγικά, με γνώμονα την ενίσχυση και ενδυνάμωση των προσωπικοτήτων τους, θα βρίσκονται στο καθημερινό πρόγραμμα του οργανισμού που φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα ασφαλές και δημιουργικό καταφύγιο και ορμητήριο για κάθε παιδί και έφηβο.