Έκτακτη είδηση: Βρέχει! Πόσα τροχαία ατυχήματα στο Παληό χωρούν σε… μία εικόνα; [φωτογραφίες]

Τα δεκάδες περιστατικά των τελευταίων ετών «μιλούν» από μόνα τους - «Ως εδώ»! Κάτι πρέπει να γίνει...

Xρόνια τώρα, με την πρώτη… σταγόνα της βροχής, στο Παληό Καβάλας αλλά και στον δρόμο Καβάλας-Παληού σημειώνεται ένα –ή, πολλές φορές, περισσότερα– τροχαία ατυχήματα, πολλά εκ των οποίων σοβαρά, με σημαντικές υλικές ζημιές και τραυματισμούς, ευτυχώς μέχρι στιγμής –σαν από… θαύμα– κανένα θανατηφόρο!

Οι κάτοικοι του οικισμού «φωνάζουν» εδώ και χρόνια ότι «κάτι πρέπει να γίνει»! Συνήθως, «δείχνουν» ως υπαίτιο της κατάστασης αυτής, που έχει γίνει πλέον κανονικότητα, την ποιότητα του οδοστρώματος, ωστόσο αυτό που όλοι υπογραμμίζουν ότι πρέπει άμεσα να αλλάξει, είναι οι [υψηλές] ταχύτητες με τις οποίες διέρχονται από το Παληό οι οδηγοί.

Η Διαδικτυακή Ομάδα «Παληό Καβάλας» αλλά και ο Πολιτιστικός Σύλλογος έχουν συναντηθεί ουκ ολίγες φορές με τις δημοτικές αρχές των τελευταίων ετών, για να εισπράξουν πολλές υποσχέσεις [για «φρεσκάρισμα» ή αναβάθμιση των διαβάσεων, για τοποθέτηση «σαμαρακίων», για έξτρα φανάρια, για για για…] δίχως όμως μέχρι στιγμής να έχει γίνει κάτι!

Με αφορμή το προχθεσινό σοκαριστικό τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε στον δρόμο Παληού-Καβάλας επάνω από τον Μπάτη και το οποίο είχε ως αποτέλεσμα μια 22χρονη Καβαλιώτισσα να νοσηλεύεται διασωληνωμένη στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας [διαβάστε περισσότερα πατώντας εδώ και εδώ], η Διαδικτυακή Ομάδα ανέβασε ένα κολάζ φωτογραφιών από… λίγα τροχαία ατυχήματα του τελευταίου διαστήματος και με την επισήμανση: «Έκτακτη είδηση: Βρέχει»!

Βέβαια, η συγκεκριμένη «σύνθεση» εικόνων δεν μπορεί παρά να είναι ενδεικτική μιας κατάστασης που έχει φτάσει στο «απροχώρητο». Δείτε παρακάτω μερικές μόνο από τις φωτογραφίες που έχει δημοσιεύσει το KAVALA POST τα τελευταία πέντε χρόνια από τροχαία ατυχήματα στο Παληό: