Επιπλοξυλουργοί Καβάλας και Επιμελητήριο: Μια διαχρονική «συμμαχία» προς όφελος του Παραρτήματος Προστασίας Παιδιού Καβάλας

Κατασκευή και τοποθέτηση ντουλαπών με «κέρδος» τη χαρά και το χαμόγελο των παιδιών

Το Παράρτημα Προστασίας Παιδιού Καβάλας του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας ΑΜ-Θ (πρώην Παιδόπολη) έχει διαχρονικά δύο «συμμάχους», το Σωματείο Επιπλοξυλουργών Καβάλας και το Επιμελητήριο Καβάλας. Απτή απόδειξη η πρόσφατη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου, την οποία συνέδραμαν οι μαραγκοί της Καβάλας, να δοθούν 3.000 ευρώ για την κατασκευή και τοποθέτηση ντουλαπών στους κοιτώνες των παιδιών.

Οι μαραγκοί αποδέχτηκαν την απόφαση χωρίς δεύτερη σκέψη, δείχνοντας ενστικτώδη ζέση και σύμπραξη με αυτοσκοπό την απόσπαση του χαμόγελου των παιδιών, όπως και έγινε, καθώς μόλις τοποθετήθηκαν οι ντουλάπες οι ωφελούμενοι και ωφελούμενες του Κέντρου έστησαν ένα μικρό πάρτι από την αυθόρμητη χαρά τους για τους «Άγιους Βασίληδες» που ήρθαν… ετεροχρονισμένα και συνέδραμαν τη βελτίωση της καθημερινότητάς τους.

Άλωλστε, δεν είναι η πρώτη, ούτε και η τελευταία φορά που Επιμελητήριο και Επιπλοξυλουργοί «συμμαχούν» για το καλό των παιδιών του Κέντρου. «Η εθελοντική προσφορά δεν είναι αυτονόητη, κάτι που δεν ισχύει, όμως, για εμάς, ειδικά όταν πρόκειται για παιδιά. Το κάνουμε με χαρά και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε, όσο υπάρχουν στην κοινωνία μας ευάλλωτες ομάδες που χρήζουν βοήθειας», επιβεβαιώνει μιλώντας στο KAVALA POST ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας και πρόεδρος του Σωματείου Επιπλοξυλουργών Καβάλας, Μάκης Δημητριάδης.