Καβάλα: Πιστοποιημένη εγκατάλειψη στην «πιστοποιημένη» παιδική χαρά για ΑμεΑ στην Καλαμίτσα [φωτογραφίες]

Οι «παρεμβάσεις» που έγιναν για να ανακοπεί η φθορά του χρόνου προκαλούν γέλιο, ωστόσο το θέμα είναι σοβαρό: Καδρόνια που εξέχουν, καρφιά και επικίνδυνα «μπαλώματα» παντού!

Η πιστοποιημένη παιδική χαρά για ΑμεΑ στην περιοχή της Καλαμίτσας στην πόλη της Καβάλας μόνον… κατ ‘ευφημισμόν προσφέρει χαρά στα παιδιά που τη χρησιμοποιούν, καθώς η εικόνα της είναι από απογοητευτική μέχρι τραγική λόγω φθορών και εγκατάλειψης.

Σπασμένα καθίσματα, διαβρωμένα ξύλα με βίδες και ακίδες να προεξέχουν, το προστατευτικό δάπεδο φθαρμένο και τη συμπλήρωση άμμου να κρίνεται απαραίτητη, είναι λίγα μόνο στιγμιότυπα από την εικόνα που παρουσιάζει η παιδική χαρά.

Η δε βάση από την τραμπάλα είναι χαλασμένη εδώ και χρόνια και κανείς δεν εδέησε να τη φτιάξει.

Βέβαια έγιναν και παρεμβάσεις, αλλά… μισές και «πατενταρισμένες»: Για παράδειγμα, έσπασε το πλαστικό της τσουλήθρας, έγινε μια πατέντα με πολυεστέρα και αφού δεν «έπιασε», απλά έκλεισαν την τσουλήθρα με ένα κόντρα πλακέ.

Ο δε… σουρεαλισμός εξαντλήθηκε με το μεταλλόφωνο: Όπως διακρίνεται στην παρακάτω φωτογραφία, υπήρχε μια μεταλλική βάση η οποία ξηλώθηκε-εφθάρη με αποτέλεσμα να την αφαιρέσουν τελείως και το μεταλλόφωνο να χάσκει -στην καλύτερη- ως απομίμηση γλυπτού του Άντι Γουόρχολ, στη χειρότερη ως κάτι που κανείς δεν ξέρει τι είναι.

Οι μόνες ολοκληρωμένες παρεμβάσεις οι οποίες έγιναν ήταν να βαφτούν κάποια ξύλα, να μπει μετά από καιρό προστατευτικό στη σκεπή, να βαφτεί η τρίλιζα και να αντικατασταθούν κάποια κάγκελα.

Και όλο αυτό το… κομψοτέχνημα, το οποίο έχει αφεθεί στην τύχη του εδώ και χρόνια και -επαναλαμβάνουμε- απευθύνεται σε παιδιά με αναπηρίες, τις γιορτές, τις Κυριακές και τις αργίες είναι κλειστό