Θάσος: «Προ Έξ Ημερών του Πάσχα» από τον ΙΝ Κοιμήσεως Θεοτόκου Παναγίας

Εκδήλωση από το Δήμο του Νησιού σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό και Κοινωνικό Σύλλογο Γυναικών Παναγίας με αφορμή την είσοδο στην Μεγάλη Εβδομάδα των Παθών του Κυρίου

Την Κυριακή των Βαΐων και μετά την πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον πανέμορφο προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού της Παναγίας, που πρόσφατα ανακαινίσθηκε, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση «Προ Έξ Ημερών του Πάσχα» από τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Παναγίας, τον Πολιτιστικό και Κοινωνικό Σύλλογο Γυναικών Παναγίας και την υπεύθυνη της καλλιτεχνικής διεύθυνσης του Δήμου Θάσου Στέλλας Φουρναρακη με αφορμή την είσοδο στην Μεγάλη Εβδομάδα των Παθών του Κυρίου.

Παρουσιάστηκε αφήγηση-δραματοποίηση Διηγήματος «Εξοχική Λαμπρή» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη με αναφορά στα Πασχαλινά ήθη και έθιμα της εποχής. Η μουσική συνοδεία δόθηκε από τον Κωνσταντίνο Θεοφανελη. Συμμετείχαν η Στέλλα Φουρναρακη, η οποία είχε και την ιδέα της παράστασης Παναγιώτα Γερογιαννη και η Λιανα Παπαζήση.

Στη συνέχεια ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Παναγίας παρουσίασε τα και πατροπαράδοτα ήθη και έθιμα του Πάσχα στο χωριό της Παναγίας και εν συνεχεία το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου απέδωσε χορούς στο παρευρισκόμενο κοινό που τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Θάσου Λευτέρης Κυριακίδης, Οι Αντιδήμαρχοι Σωτήρης Στρατηγέντας και Δημήτρης Μάριος.