Μαθητικό Φεστιβάλ ΚΝΕ στην Καβάλα: Αγώνας μπάσκετ με Τούρκους μαθητές να στέλνουν μήνυμα ενότητας των λαών

«Όλοι πρέπει να είμαστε ενωμένοι»: Ευχαριστίες για την αλληλεγγύη στον τουρκικό λαό κατά τη μεγάλη δοκιμασία του σεισμού

Σε Καβάλα, Κομοτηνή, Ξάνθη και Ορεστιάδα πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 9 Απριλίου 2023 τα πρώτα Μαθητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ της Οργάνωσης Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με σύνθημα «Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας, #ΤΩΡΑ_ΚΚΕ».

Μέσα από διαδραστικά παιχνίδια όπως το «Ρουκ-Ζουκ», με ερωτήσεις για πολλά θέματα της επικαιρότητας, μέσα από τις ομάδες που έφτιαξαν οι μαθητές για να λύσουν τους γρίφους του escape room «στον κόσμο των θαυμάτων θα ζούμε από θαύμα;», αντάλλαξαν απόψεις, συνεργάστηκαν και διασκέδασαν βρίσκοντας τη λύση του μυστηρίου πως «οι σωτήρες δοκιμάστηκαν, μόνο ο λαός θα σώσει τον λαό! Οι λαοί έχουν τη δύναμη να νικήσουν».

Ιδιαίτερη στιγμή του Φεστιβάλ στην Καβάλα ήταν η συμμετοχή Τούρκων μαθητών στο τουρνουά μπάσκετ 3X3 που άνοιξε τη συζήτηση για τον σεισμό στην Τουρκία. Οι Τούρκοι μαθητές ευχαρίστησαν τα μέλη και τους φίλους της ΚΝΕ για τη στήριξη και την αλληλεγγύη που έδειξαν στέλνοντας είδη πρώτης ανάγκης στους σεισμόπληκτους, ενώ ένας Τούρκος μαθητής έκλεισε την συζήτηση λέγοντας: «Οι λαοί δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν μεταξύ τους και όλοι πρέπει να είμαστε ενωμένοι».

*Φωτογραφία: 902.gr