Ιερά Μητρόπολη ΦΝΘ: Στο πλευρό οικογενειών που χρήζουν βοήθειας με 100 περίπου δωροεπιταγές

Το φιλάνθρωπο έργο συνδράμει φέτος το Σωματείο Συνταξιούχων της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων και το προσωπικό της Μεραρχίας Τεθωρακισμένων-Επανέρχεται και η κανονική λειτουργία του Τραπεζιού της Αγάπης

Ενόψει του γίου Πάσχα, με τη φροντίδα του Κεντρικού Ταμείου Ευποιΐας της Ιεράς Μητροπόλεως Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου και με σκοπό την συνέχιση της παραδόσεως της εμπράκτου αγάπης της τοπικής Εκκλησίας προς τον πάσχοντα και εμπερίστατο συνάνθρωπο, διανέμονται το πρωΐ της Μεγάλης Πέμπτης 13 Απριλίου 2023, 100 περίπου δωροεπιταγές σε αντίστοιχες οικογένειες από τις 17 Ενορίες της Καβάλας, για την προμήθεια τροφίμων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης για το γιορτινό τους τραπέζι.

Οι ιερείς των Ενοριών παρέλαβαν εγκαίρως για να επιδώσουν τις αντίστοιχες δωροεπιταγές στους ενισχυομένους ενορίτες τους, προκειμένου οι εμπερίστατοι αδελφοί να απολάβουν της προνοιακής αγάπης και ευποιΐας της τοπικής μας Εκκλησίας.

Φέτος στη συγκεκριμένη προνοιακή δράση της Εκκλησίας συμμετέχει και το Σωματείο Συνταξιούχων της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων, διαθέτοντας επιπλέον δωροεπιταγές για τον ίδιο σκοπό, όπως και το στρατιωτικό και λοιπό προσωπικό της Μεραρχίας Τεθωρακισμένων, που εδρεύει στην Καβάλα με τη διάθεση ειδών διατροφής και πρώτης ανάγκης.

Μέσα στο εορταστικό κλίμα των ημερών επανέρχεται και η κανονική λειτουργία του Τραπεζιού της Αγάπης με το «παραδοσιακό στρώσιμο» και την παράθεση του μεσημεριανού γεύματος εντός της Ενοριακής Αιθούσης του ιερού Ναού Αγίου Παύλου Καβάλας, το οποίο είχε περιορισθεί, λόγω των εκτάκτων υγιειονομικών μέτρων της πανδημίας, μόνον στην προετοιμασία και στη διανομή ατομικών γευμάτων στους ενισχυομένους.

Το μεσημέρι της Κυριακής του Πάσχα (ώρα 13:00) ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης ΦΝΘ κ. Στέφανος μαζί με τους Κληρικούς και λαϊκούς συνεργάτες του θα παρακαθίσει στο πασχαλινό τραπέζι, συντροφιά με τους αδελφούς μας που θα προσέλθουν για το εορταστικό γεύμα για να ανταλλάξουν ευχές και να συμφάγουν ευφραινόμενοι και λουσμένοι με το φώς της Αναστάσεως του Σωτήρος και Λυτρωτού Χριστού.

Η Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου απευθύνει εγκάρδιες εόρτιες ευχές προς όλους, «ώστε με υγεία και δύναμη να εορτάσουμε το Άγιο Πάσχα και να επιτύχουμε την καλή έκβαση των ευγενικών σκοπών μας για την αντιμετώπιση των δυσκόλων συγκυριών που ζούμε όλοι μας».