Καβάλα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο ύψος της Ζαρκαδιάς λόγω έργων στο δίκτυο ύδρευσης

Πότε θα διακόπτεται η κίνηση των οχημάτων στο ένα ρεύμα κυκλοφορίας και πόσες μέρες θα διαρκέσουν τα μέτρα κυκλοφορίας

Τη λήψη προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στη Χ/Θ 3,5ΟΟ της Επαρχιακής Οδού Χρυσούπολης-Πλαταμώνα, στο ύψος της Ζαρκαδιάς Καβάλας αποφάσισε η Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας λόγω εργασιών αντικατάστασης εξωτερικού δικτύου ύδρευσης, από το Σάββατο 22 Απριλίου 2023 ως και την Τετάρτη 26 Απριλίου 2023, κατά τις ώρες 07:00-15:00.

Κατά το παραπάνω χρονικό διάστημα θα διακόπτεται η κίνηση των οχημάτων στο ένα ρεύμα κυκλοφορίας, ενώ η κίνηση αυτών θα διεξάγεται μέσω του ετέρου ρεύματος, καθώς και παρακαμπτήριας οδού που θα κατασκευαστεί με ευθύνη του αναδόχου, σύμφωνα πάντα με την υπάρχουσα σήμανση.

Οι εργασίες θα εκτελούνται μόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας και η οδός θα παραδίδεται ανεμπόδιστα στην κυκλοφορία κατά τη διάρκεια της νύχτας απόλυτα καθαρή από φερτές και ξένες ύλες, με την κατάλληλη, κατά περίπτωση, σήμανση.

Ο αρμόδιος φορέας για την εκτέλεση των εργασιών αποκατάστασης έχει ευθύνη για τη λήψη των απαραίτητων μέτρων για την αποφυγή πρόκλησης κινδύνου στους χρήστες της οδού, ενώ η σήμανση πρέπει να τοποθετηθεί σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.2696/1999 «Περί κυρώσεως του ΚΟΚ», όπως τροποποιήθηκε με το Ν.3542/2007 «Τροποποιήσεις διατάξεων του Κ.Ο.Κ.» και την ΔΜΕΟ/Ο/613 από 16-02-2011 Απόφαση Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών (ΦΕΚ 905-Β΄).

Το πιο πάνω μέτρο είναι προσωρινό και παύει να ισχύει μετά το πέρας των εργασιών, ενώ οι παραβάτες της παρούσας τιμωρούνται σύμφωνα με τις ποινές που ορίζονται από το Ν.2696/1999 «Περί Κ.Ο.Κ.», όπως τροποποιήθηκε-αντικαταστάθηκε και ισχύει, καθώς και με τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις.