Δικαστήριο Καβάλας: 1-1 οι πρώτες αποφάσεις στην κόντρα Energean-πρώην εργαζομένων στα Πετρέλαια

Το Πρωτοδικείο απέρριψε δύο αγωγές, δικαιώνοντας στην κάθε περίπτωση την άλλη πλευρά - Αναμένεται κατάθεση έφεσης - ΚΚΕ Καβάλας: «Μπορούμε να φτάσουμε στη λαϊκή ανάταση και ανάσταση, με τον λαό πρωταγωνιστή, με το ΚΚΕ δυνατό - εγγύηση της πάλης του»!

2αποφάσεις για τη διένεξη μεταξύ της Energean και των πρώην εργαζομένων στην Καβάλα, εξέδωσε τη Μεγάλη Πέμπτη 13 Απριλίου 2023 το Πρωτοδικείο Καβάλας.

Με την πρώτη, απορρίπτεται η αγωγή της Energean με την οποία η εταιρία ζητούσε να κηρυχθεί παράνομη η επίσχεση εργασίας στην οποία είχαν προχωρήσει οι εργαζόμενοι, επικαλούμενοι λόγους ασφαλείας.

Όπως έγινε γνωστό από πηγές της εταιρείας, η Energean διαφωνεί με την απόφαση την οποία και θεωρεί εσφαλμένη, γι’ αυτό και θα προχωρήσει άμεσα στην κατάθεση έφεσης.

Με τη δεύτερη απόφασή του, το Πρωτοδικείο Καβάλας απορρίπτει την αγωγή του πρώην Διευθυντή Βαγγέλη Παππά, με την οποία εκείνος ζητούσε ακύρωση της απόλυσής του.

Σε κάθε περίπτωση, η δικαστικές διαμάχες των δύο πλευρών αναμένεται να συνεχιστούν για πολύ καιρό, αφού εκκρεμούν δικαστήρια, έκδοση νέων αποφάσεων αλλά και εφέσεις επί των πρωτοδίκων αποφάσεων.

Το ΚΚΕ με όλες του τις δυνάμεις, αταλάντευτα, είναι στο πλευρό τους από την πρώτη στιγμή…

Με αφορμή την έκδοση της πρώτης απόφασης που αφορά στην επίσχεση εργασίας του Σωματείου στα Πετρέλαια, η Τομεακή Επιτροπή Καβάλας του ΚΚΕ εξέδωσε ανακοίνωση, εκφράζοντας την ικανοποίηση για την έκβαση και δηλώνοντας αμέριστη στήριξη στον αγώνα των πρώην εργαζομένων.

«Η απόφαση που ανακοινώθηκε σήμερα από το Πρωτοδικείο Καβάλας και δικαιώνει τους 190 εργάτες-αγωνιστές, απολυμένους των Πετρελαίων για την επίσχεση εργασίας, αποδεικνύει ότι η μόνη δύναμη που μπορεί να ανατρέψει την σημερινή κατάσταση και να φέρει για την ζωή των εργαζομένων και του λαού καλύτερες ημέρες, είναι η οργάνωση των εργαζομένων και οι αγώνες τους.

Όλες οι κατακτήσεις της εργατικής τάξης και του λαού έγιναν μέσα από αγώνες. Αυτό αποδεικνύεται κι από τη σημερινή δικαστική απόφαση. Μια απόφαση που ήρθε μετά από επίμονο και πολύμηνο αγώνα των εργαζομένων στα πετρέλαια.

Οι εργατοϋπάλληλοι, οι μικροί αυτοαπασχολούμενοι, οι αγρότες, οι φοιτητές, οι συνταξιούχοι, οι γυναίκες της Καβάλας, εξέφρασαν και συνεχίζουν να εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους των πετρελαίων. Στέκονται στο πλευρό τους δεκάδες εργατικά σωματεία και φορείς της πόλης, αλλά και πανελλαδικά.

Το ΚΚΕ με όλες του τις δυνάμεις, αταλάντευτα, είναι στο πλευρό τους από την πρώτη στιγμή. Όπως και σε κάθε αγώνα που αναπτύσσεται. Από τον καθημερινό Γολγοθά της ακρίβειας, της κρίσης, του πολέμου, των αντιλαϊκών πολιτικών όλων των κυβερνήσεων, που δίνουν αέρα στην αντεργατική εργοδοτική επίθεση, μπορούμε να φτάσουμε στη λαϊκή ανάταση και ανάσταση, με τον λαό πρωταγωνιστή, με το ΚΚΕ δυνατό – εγγύηση της πάλης του!

Ευχόμαστε μέσα από την καρδιά μας καλό Πάσχα στους εργαζόμενους των πετρελαίων και στις οικογένειές τους και καλή συνέχεια στους αγώνες και στις νίκες τους! Έχουν έναν παραπάνω λόγο να χαμογελούν -κι εμείς μαζί τους- αυτές τις μέρες»!