Καβάλα: Σκληρές «αυγομαχίες» στο Κοκκινόχωμα. Αφιέρωμα από το… πεδίο της μάχης από το «Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση» [βίντεο]

Για 16η συνεχή χρόνια πραγματοποιήθηκαν οι Περιφερειακές Αυγομαχίες με φόντο τα έθιμα, την παράδοση, το ποντιακό γλέντι, αλλά και την... επικράτηση του πιο ανθεκτικού αυγού

Μια διαφορετική… μάχη πραγματοποιήθηκε στην Καβάλα με φόντο τα έθιμα, την παράδοση, το ποντιακό γλέντι, αλλά και την… επικράτηση του πιο ανθεκτικού αυγού.

Ο λόγος για τις Περιφερειακές Αυγομαχίες, ήτοι τον διαγωνισμό τσουγκρίσματος αυγών τις οποίες διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Ποντιακών Σωματείων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος μαζί με τον Μορφωτικό Σύλλογο Κοκκινοχώματος και τον Δήμο Παγγαίου το Σάββατο 22 Απριλίου 2023 στις 7 το απόγευμα, στην Πλατεία Γενοκτονίας στο Κοκκινόχωμα.

Οι… μάχες σκληρές και μάλιστα χωρίς… VAR, όμως με τα αυγά από τριμελή επιτροπή για να μην υπάρξουν παρατυπίες. Οι δε τρεις πρώτοι νικητές βραβεύτηκαν με χρηματικό έπαθλο, ενώ ακολούθησε ποντιακό γλέντι.

Το έθιμο κέντρισε και το ενδιαφέρον της εκπομπής της τηλεόρασης του ALPHA «Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση» με ένα αφιέρωμα από το… πεδίο της μάχης. Δείτε το αφιέρωμα εδώ από το 1.46 και μετά.