Καβάλα: Σε αυτές τις συνοικίες θα γίνουν έργα για την τοποθέτηση δικτύου οπτικών ινών στο επόμενο 4μηνο

Η Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας ανακοίνωσε τη λήψη κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που θα ισχύουν από τις αρχές Μαΐου έως τις αρχές Σεπτεμβρίου

Σε έξι συνοικίες της πόλης της Καβάλας θα συνεχιστούν στους επόμενους 4 μήνες, από τις αρχές Μαίου, έως τις αρχές Σεπτεμβρίου, οι εργασίες για την εγκατάσταση δικτύου οπτικών ινών. Αυτό προκύπτει από την ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας σχετικά με τη λήψη περιοριστικών μέτρων κυκλοφορίας που ξεκινούν από τις 2 Μαΐου και ολοκληρώνονται μέχρι τις 2 Σεπτεμβρίου.

Οι εργασίες θα γίνουν στις Καβάλας στις συνοικίες Τιμίου Σταυρού, Προφήτη Ηλία, Χωράφας, Αγίου Αθανασίου, Αγίου Κων/νου και Αγίου Γεωργίου.

Η ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης αναφέρει σχετικά:

Τη λήψη προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων σε οδούς της πόλεως Καβάλας στις συνοικίες Τιμίου Σταυρού, Προφήτη Ηλία, Χωράφας, Αγίου Αθανασίου, Αγίου Κων/νου και Αγίου Γεωργίου Καβάλας, για την εκτέλεση εργασιών εγκατάστασης δικτύου οπτικών ινών, για διάστημα 4 μηνών, αρχής γενομένης από 02-05-2023 μέχρι 02-09-2023.

-Οι εργασίες διάνοιξης θα εκτελεσθούν όπως αναλυτικά περιγράφεται στην εγκεκριμένη κυκλοφοριακή μελέτη, κατά περίπτωση, με στένωση της οδού, είτε με ολικό αποκλεισμό για τον απολύτως αναγκαίο χρόνο, είτε με εκ περιτροπής κυκλοφορία των οχημάτων.

Ο ανάδοχος είναι ο αποκλειστικός υπεύθυνος για την τοποθέτηση της κατάλληλης σήμανσης, τη συντήρηση αυτής και τα μέτρα ασφαλείας κατά τη διάρκεια των εκτελούμενων εργασιών. Σε κάθε περίπτωση ο ίδιος οφείλει να λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή πρόκλησης κινδύνου στους χρήστες της οδού, ενώ η σήμανση θα τοποθετείται σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.2696/1999 «περί κυρώσεως του Κ.Ο.Κ.» ως τροπ. και ισχύει, κατ’ εφαρμογή της υπ’ αριθ. ΔΙΠΑΔ/οικ/502/1-7-03 (ΦΕΚ Β-946) «Έγκριση Τεχνικής Προδιαγραφής σήμανσης Εκτελούμενων Οδικών Έργων εντός και εκτός κατοικημένων περιοχών ως ελάχιστα όρια». Οι εργασίες θα πραγματοποιούνται με την τοποθέτηση κατάλληλης σήμανσης, μόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας και τη νύχτα η οδός θα αποδίδεται στην κυκλοφορία. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται η απόθεση των προϊόντων εκσκαφής επί της οδού ή σε παράπλευρους χώρους αυτής, αλλά ο ανάδοχος έχει την υποχρέωση να επιμελείται της φορτώσεως και της απόρριψης αυτών στα προκαθορισμένα και δηλωμένα επιτρεπόμενα μέρη. Η αποκατάσταση του οδοστρώματος θα πραγματοποιείται το ταχύτερο δυνατό σύμφωνα με τις υποδείξεις του Τμήματος Συγκοινωνιών και Κυκλοφορίας της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Καβάλας.