«Ένα ζευγάρι φτερά, παρακαλώ!» από το 1ο ΕΠΑΛ Ελευθερούπολης

Ένα θεατρικό ταξίδι στον θαυμαστό κόσμο της εφηβείας-Το έργο θα παρουσιαστεί και σε σχολεία του Δήμου Παγγαίου

Το 1ο ΕΠΑΛ Ελευθερούπολης παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση με τίτλο «Ένα ζευγάρι φτερά, παρακαλώ!» η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 Μαΐου 2023 στις 20:00 στο αμφιθέατρο «Φρίξος Παπαχρηστίδης» στην Ελευθερούπολη. Το έργο θα παρουσιαστεί και σε σχολεία του Δήμου Παγγαίου την Πέμπτη 4 Μαΐου 2023 και την Παρασκευή 5 Μαΐου 2023 κατά τις πρωινές ώρες.

Πρόκειται για ένα πρωτότυπο θεατρικό έργο το οποίο δημιουργήθηκε από τη θεατρική ομάδα του 1ου ΕΠΑΛ Ελευθερούπολης, βασισμένο στην κεντρική ιδέα του μυθιστορήματος «Η Αλφαβήτα της Εφηβείας» από τη συγγραφέα Μάγια Δεληβοριά και αποτελεί ένα ταξίδι στον θαυμαστό κόσμο της εφηβείας.

Η θεατρική παράσταση αποτελεί υποδράση η οποία εντάσσεται στο συνολικό Σχέδιο Δράσης που έχει εγκριθεί για το σχολείο με τίτλο «Καινοτόμες δράσεις στην τεχνολογία και στον πολιτισμό: “Έξυπνο” σπίτι-Ανέβασμα θεατρικής παράστασης».

Το Σχέδιο Δράσης υλοποιείται στο πλαίσιο της Πράξης «Υποστήριξη και Διαχείριση των Σχεδίων Δράσης» του έργου «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ», μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού, εκπαίδευση και δια βίου μάθηση» με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο φορέας υλοποίησης των Σχεδίων Δράσης είναι το Ίδρυμα-Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας «ΝΟΗΣΙΣ». Η χρηματοδότηση που προσφέρει το εν λόγω Επιχειρησιακό Πρόγραμμα βοήθησε στο να καλυφθούν, κατά το μεγαλύτερο μέρος, τα λειτουργικά έξοδα που απαιτούνται για το ανέβασμα της θεατρικής παράστασης.

Το σχολείο ευχαριστεί τους μαθητές που συμμετέχουν στη θεατρική ομάδα, τους εκπαιδευτικούς του σχολείου που βοήθησαν με κάθε δυνατό τρόπο και όποτε χρειάστηκε, αλλά και το Δήμο Παγγαίου, για την παραχώρηση του αμφιθεάτρου «Φρίξος Παπαχρηστίδης», για την πραγματοποίηση της παράστασης, αλλά και για τις πρόβες μας.