Make-Α-Wish: Mια μεγάλη ευχή από την Καβάλα…

Παγκόσμια Ημέρας Ευχής με πολλούς εθελοντές και εθελόντριες και με το Δημαρχείο της Καβάλας να... βάφεται μπλε για καλό σκοπό

Με πολύ κόσμο, φίλους, εθελοντές, παιδιά ευχής και απλούς πολίτες πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Make-A-Wish (Κάνε Μια Ευχή) Καβάλας το βράδυ του Σαββάτου 29 Απριλίου 2023 στον προαύλιο χώρο του Δημαρχείου Καβάλας, το οποίο φωταγωγήθηκε με μπλε χρώμα, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ευχής.

Η Μαίρη Χατζηκωνσταντίνου, ως εκπρόσωπος του Make-A-Wish (Κάνε Μια Ευχή) Καβάλας, τόνισε: «Σκοπός της ημέρας αυτής είναι η εκπλήρωση περισσότερων ευχών και η ανάγκη να μοιραστεί ελπίδα, φως, και δύναμη σε όλα εκείνα τα παιδιά που πάσχουν από ασθένειες που απειλούν τη ζωή τους».

Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων παραβρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Αλέξης Πολίτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αλιευτικής Πολιτικής, Ανδρέας Καραγιώργης, ο Αντιδήμαρχος, Απόστολος Μουμτσάκης, η πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Καβάλας, Ανθή Χατζηφραντζή και ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου «Προσχολική Αγωγή» του Δήμου Καβάλας, Ανέστης Δημητριάδης.

«Γιορτάσαμε την Παγκόσμια Ημέρα Ευχής στην εκδήλωση του Make-A-Wish στην Καβάλα το οποίο εκπροσωπείται στην περιοχή μας από την κ. Χατζηκωνσταντίνου, η οποία μέσω του συγκεκριμένου Οργανισμού έχει προσφέρει πολλά. Το Make-A-Wish έχει καταφέρει να δώσει ελπίδα σε πολλά παιδιά», τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Αλέξης Πολίτης.

«Παγκόσμια Ημέρα Ευχής, μία μέρα η οποία σημαίνει πολλά για όλον τον κόσμο. Μία μέρα που παρουσιάζεται και εδώ στην Καβάλα με την προσπάθεια της κ. Χατζηκωνσταντίνου. Για τις ευχές ενός παιδιού πρέπει όλοι να κοιτάξουμε προς αυτή την κατεύθυνση για να κάνουμε τα πράγματα καλύτερα», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Αλιευτικής Πολιτικής, Ανδρέας Καραγιώργης.

«Συμπληρώθηκαν 43 χρόνια από την πρώτη ευχή ενός παιδιού με σοβαρή ασθένεια. Ο Δήμος Καβάλας, συμμετέχει στην καθιερωμένη «μπλε φωτογράφηση», όπως και άλλοι Δήμοι της χώρας. Ευχή μου, κανένα παιδί να μην υποφέρει», σημείωσε η πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Καβάλας, Ανθή Χατζηφραντζή.

«Όταν εύχεσαι ελπίζεις και όταν ελπίζεις παλεύεις. Αυτή είναι η φράση του Make-A-Wish. Ως εθελόντρια χαίρομαι που ανήκω σε αυτή την οικογένεια που προσπαθούμε και φέρνουμε χαμόγελα σε παιδιά που παλεύουν με ασθένειες και φόβους. Όταν βλέπεις το χαμόγελο και τη λάμψη στα μάτια τους, όταν πραγματοποιείται η ευχή τους νιώθεις πληρότητα. Ευχαριστώ την κ. Χατζηκωνσταντίνου που μας έκανε να πιστέψουμε, όχι μόνο στην Αθήνα αλλά και στην Καβάλα και τη Θάσο ότι μπορούμε να πραγματοποιήσουμε ευχές γι’ αυτά τα παιδιά», δήλωσε η εκπρόσωπος εθελοντών του Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή) Θάσου, Γιώτα Γερογιάννη.

Όλα ξεκίνησαν το 1980 στο Φοίνιξ της Αριζόνα (ΗΠΑ), όταν μια μητέρα, μερικοί αστυνομικοί και κάποιοι συμπολίτες τους ένωσαν τις δυνάμεις τους για να πραγματοποιήσουν την ευχή του 7χρονου Κρις. Η ευχή του Κρις, ο οποίος έπασχε από λευχαιμία, ήταν να γίνει αστυνομικός.

Στην Ελλάδα, το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) έφτασε το 1996 και στις 6 Μαρτίου 1997 εκπλήρωσε την πρώτη ευχή ενός παιδιού στην Ελλάδα. Η ευχή ήταν του 10χρονου Ανδρέα, ο οποίος ήθελε να παίξει με την αγαπημένη του ομάδα, τον Ολυμπιακό.