Καταγγελία φοιτητών της Πανσπουδαστικής στη Λογιστική Καβάλας: Ανάψαμε το φως και… εκδηλώθηκε φωτιά

Για απαράδεκτη κατάσταση στο κτιριακό συγκρότημα κάνουν λόγο οι φοιτητές. Δείτε φωτογραφίες

Μια απαράδεκτη κατάσταση στο κτιριακό συγκρότημα του ΔΙΠΑΕ Καβάλας κάνουν λόγο οι εκλεγμένοι φοιτητές με την Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας στον Φοιτητικό Σύλλογο Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής ΔΙΠΑΕ Καβάλας, ενώ καταγγέλουν ότι από τύχη δεν έχει προκληθεί μέχρι στιγμής κάποιο ατύχημα.

Η ανακοίνωση των φοιτητών

Από την πρώτη στιγμή της ίδρυσης του Φοιτητικού Συλλόγου διεκδικούμε την αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης των πανεπιστημίων για την επισκευή και συντήρηση των εγκαταλελειμμένωνκτηριακών εγκαταστάσεων του ΔΙΠΑΕ Καβάλας. Καθημερινά οι φοιτητές στα τμήματα της λογιστικής έρχονται αντιμέτωποι με αίθουσες που στάζουν, με μετάβαση «μετ΄εμποδίων» στις αίθουσες μαθημάτων αφού ένας φοιτητής για προσεγγίσει την αίθουσα του πρέπει να κάνει «ζικ-ζακ» ανάμεσα στους απλωμένους κουβάδες στους διαδρόμους για να μαζεύουν τα νερά που στάζουν!

Πέρυσι εν ώρα μαθήματος έπεσε ένα κομμάτι σοβά σε μία φοιτήτρια. Ένας τοίχος την προηγούμενη εβδομάδα έσκασε από την υγρασία. Αποκορύφωμα και πραγματικός κίνδυνος για την ασφάλεια των φοιτητών είναι ότι τη Τρίτη 02/05/2023 και ώρα 17:30 στην αίθουσα 24 εν ώρα μαθήματος,«τολμήσαμε» να ανάψουμε το φως και στον ήδη σκασμένο τοίχο από την υγρασία και εκδηλώθηκε φωτιά! Απλά απαράδεκτο! Δεν πρόλαβαν να περάσουν δύο μήνες από το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη, βλέπουμε τα επόμενα Τέμπη να έρχονται και το κέδρος για άλλη μια φορά πάνω από την ανθρώπινη ζωή!

Δε θα τους περάσει! Δεν ανεχόμαστε να κάνουμε μάθημα σε απάνθρωπες συνθήκες. Δε θα βάζουμε τις ζωές μας σε κίνδυνο για τα κέρδη των λίγων!
Δυναμώνουμε το Φοιτητικό μας Σύλλογο. Στις 10 Μάη 1η η Δύναμη Πανσπουδαστική ΚΣ για να δυναμώσει η φωνή των Φοιτητών!

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

  • Να μην πραγματοποιηθεί κανένα άλλο μάθημα στην αίθουσα έκτρωμα μέχρι να φτιαχτούν οι ζημιές στο 100%
  • Αύξηση της χρηματοδότησης των πανεπιστημίων στο επίπεδο των αναγκών μας για την επισκευή και συντήρηση των εγκαταστάσεων