ΔΙΠΑΕ Καβάλας: Επίτιμο μέλος του Διεθνούς Επιμελητήριου Μηχανικών Πετρελαίου ο Νίκος Παναγιωτόπουλος [φωτογραφίες]

Η εκδήλωση της αναγόρευσης πραγματοποιήθηκε στην Πανεπιστημιούπολη της Καβάλας παρουσία του Πρέσβεως των ΗΠΑ Mr George Tsunis

Η Σχολή Θετικών Επιστημών του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος αναγόρευσε τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλου, ως επίτιμο μέλος του Διεθνούς Επιμελητήριου Μηχανικών Πετρελαίου (SPE). Η εκδήλωση έλαβε χώρα στην Πανεπιστημιούπολη Καβάλας και ο Πρέσβης των ΗΠΑ Mr George Tsunis πραγματοποίησε την αναγόρευση και τη σχετική απονομή στον Υπουργό.

Ο Αμερικανός Πρέσβης εξήρε το έργο του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Ν. Παναγιωτόπουλου τα τελευταία χρόνια στον τομέα της γεωπολιτικής άμυνας της Ελλάδος και στον ενεργειακό τομέα της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Στην εκδήλωση μίλησαν ο πρόεδρος του Society Petroleum Engineers-Kavala Section, Αν. Καθ. Ν. Κόκκινος και ο Πρύτανης του ΔΙΠΑΕ, Ομ. Καθ. κ. Αθ. Καΐσης. Χαιρέτισε την εκδήλωση ο πρόεδρος του SPE International, Med Kamal. Τον τιμώμενο Υπουργό παρουσίασε ο Κοσμήτορας της Σχολής Θετικών Επιστημών της Πανεπιστημιούπολης Καβάλας, Καθ. Αθ. Μητρόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στο βιογραφικό και στο έργο του σχετικά με τις στρατηγικές και γεωστρατηγικές αμυντικές συμφωνίες της Ελλάδος.

Ο Υπουργός μίλησε στην εκδήλωση με θέμα: «Η Γεωστρατηγική Σημασία της Ελλάδος στον Ενεργειακό Τομέα», αναδεικνύοντας το ρόλο της χώρας, αλλά και της Καβάλας ως ενεργειακό σταυροδρόμι των υδρογονανθράκων σε διεθνές επίπεδο. «Η Καβάλα θα παίξει στρατηγικό ρόλο μέσω των αγωγών φυσικού αερίου, των διεθνών συμφωνιών της Energean και των προσπαθειών που καταβάλλει η Ελληνική Κυβέρνηση», τόνισε μεταξύ άλλων ο Υπουργός.

Την εκδήλωση τίμησαν επιπλέον με την παρουσία τους, ο Σεβ. Μητροπολίτης ΦΝΘ κ. Στέφανος, η κ. Salina Rico, Dep. Principal Officer of the USA Consulate στη Θεσσαλονίκη, ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Αλ. Πολίτης, ο Δήμαρχος Καβάλας, Θ. Μουριάδης, ο Δήμαρχος Παγγαίου, Φ. Αναστασιάδης και ο Διευθυντής Υγείας, Ασφάλειας και Περιβάλλοντος της Energean, Β. Τσέτογλου.

Παρέστησαν επίσης ο Αστυνομικός Διευθυντής Καβάλας, Ταξίαρχος Ι. Καραμανλής, ο Κεντρικός Λιμενάρχης, Πλοίαρχος Αθ. Βρύζας, ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Χημικών, Ι. Κατσογιάννης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Μ. Δέμπας, ο πρόεδρος της Ένωσης Επιμελητηρίων ΑΜ-Θ, Χρ. Τοψίδης, ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, Αχ. Γερόπουλος και άλλοι εκπρόσωποι φορέων.