24ο Δημοτικό Σχολείο Καβάλας: Στη Βαρκελώνη για ένα ευρωπαϊκό σχολείο για όλους

Η διευθύντρια και τρεις δασκάλες του σχολείου βρέθηκαν για 5 ημέρες στην πόλη της Ισπανίας, μέσω του προγράμματος Erasmus+

Το 24ο Δημοτικό Σχολείο Καβάλας με εκπροσώπους τέσσερις από τους εκπαιδευτικούς του, συμμετείχε με επιτυχία σε δράση Μαθησιακής Κινητικότητας Ατόμων του τομέα Σχολικής Εκπαίδευσης Προγράμματος Erasmus+, που πραγματοποιήθηκε από 1 έως και 5 Μαΐου του 2023 στην πόλη της Βαρκελώνης στην Ισπανία.

Ο τίτλος του προγράμματος ήταν «Ένα ευρωπαϊκό σχολείο για όλους». Σκοπό του προγράμματος αποτέλεσε η βελτίωση και αυτοβελτίωση των συμμετεχόντων εκπαιδευτικών, αλλά και η διάχυση των αποτελεσμάτων της εκπαίδευσης που έλαβαν κατά την πενθήμερη συμμετοχή τους σε αυτό, με στόχο πάντα τη μέγιστη προσφορά προς το παιδί. Ειδικότερα, το πρόγραμμα είχε σαν θέμα του τις τεχνικές διαχείρισης μιας πολιτισμικά ποικιλόμορφης τάξης, τις ίσες ευκαιρίες πρόσβασης των μαθητών/τριών όλων των ικανοτήτων στο αναλυτικό πρόγραμμα του σχολείου, την ανάπτυξη κατανόησης των σύγχρονων κριτικών και δημοκρατικών αξιών, τη χρήση καινοτόμων εργαλείων Νέων Τεχνολογιών για την καλλιέργεια διαπολιτισμικής επίγνωσης, την προώθηση της συνεργατικής μάθησης σε διεθνή σχέδια εργασίας και την προώθηση  ευρωπαϊκών συνεργατικών σχεδίων εργασίας στα σχολεία.

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν εκπαιδευτικοί και από άλλες χώρες, όπως η Πορτογαλία, η Τσεχία, η Ρουμανία και η Λετονία. Το 24ο ΔΣ εκπροσώπησαν η Διευθύντρια του σχολείου Ελένη Παπαδοπούλου, η δασκάλα της Αγγλικής Γλώσσας και υπεύθυνη του προγράμματος Καλλιόπη Πασχαλίδου και οι εκπαιδευτικοί Ηλέκτρα Ζαρκάδα και Αποστολία Ματζιούρη.