Δήμος Παγγαίου: Αποκαλυπτήρια Μνημείου για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού στο Μελισσοκομείο

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Συλλόγου Ποντίων Μελισσοκομείου-Πυργοχωρίου, αφιερωμένη στα 104 χρόνια από τη Γενοκτονία

Πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού στο Μελισσοκομείο του Δήμου Παγγαίου, σε μια εκδήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Συλλόγου Ποντίων Μελισσοκομείου-Πυργοχωρίου, αφιερωμένη στα 104 χρόνια από τη Γενοκτονία και στα 353.000 θύματά της.

«Ένα τραγικό-απάνθρωπο γεγονός το οποίο οφείλουμε να σεβόμαστε και να θυμόμαστε, ώστε να μη συμβεί ποτέ ξανά, κρατώντας ζωντανή την παράδοση, τον εθνικό μας πλούτο. Θερμά συγχαρητήρια στον Σύλλογο, στα νέα, κατά βάση παιδιά, που τον απαρτίζουν για τη θαυμάσια οργάνωση και υλοποίηση. Συγχαρητήρια για τις ευαισθησίες και την ενεργή συμμετοχή τους. Η νέα γενιά μας συνεχίζει να μας εντυπωσιάζει, αποδεικνύοντας πως το μέλλον είναι αισιόδοξο και ελπιδοφόρο. Δυστυχώς, δεν ήταν μαζί μας ο αείμνηστος Καραγκιοζόπουλος Αχιλλέας. Ένας άνθρωπος ποντιακής καταγωγής, με πλούσιο πολιτικό υπόβαθρο και ενασχόληση με τα κοινά του τόπου μας. Κρατούμε ζωντανή τη μνήμη του», αναφέρει στο μήνυμά του ο Δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης.