1ο Γυμνάσιο Καβάλας: Κινηματογραφική διάκριση μέσα από την αγωνία του Σεφέρη για τη μοίρα της Ελλάδας [βίντεο]

Η κινηματογραφική ομάδα του σχολείου πήρε βραβείο στην κατηγορία της μυθοπλασίας στον 13ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους με τίτλο «Cinema… διάβασες;»

Το 2ο Βραβείο απέσπασε η ταινία της ομάδας κινηματογράφου του 1ου Γυμνασίου Καβάλας, στην κατηγορία μυθοπλασία, στον 13ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους «Cinema… διάβασες;».

Η ταινία με τίτλο «Με τον τρόπο του Γ. Σ.-Γ. Σεφέρη» δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2021-22. Το συγκεκριμένο ποίημα του Γ. Σεφέρη στο οποίο αναφέρεται, διδάσκονται οι μαθητές στη Γ΄ τάξη.

Η ομάδα σκέφτηκε να δραματοποιήσει και να κινηματογραφήσει το ποίημα με στόχο να δείξει πώς η πίκρα του ποιητή που αποτυπώνεται, καθώς και η αγωνία του για τη μοίρα του τόπου μας, αγγίζουν και τους ίδιους τους μαθητές, παρόλο που είναι έφηβοι ακόμα… Θέλησαν να αναδείξουν με την ταινία γιατί και σήμερα η Ελλάδα συνεχίζει να μας πληγώνει

Η ομάδα κινηματογράφου του 1ου Γυμνασίου Καβάλας ξεκίνησε τις δράσεις της το σχολικό έτος 2010-11 με συντονίστρια τη φιλόλογο κ. Καμίδου Μ. Έχει δημιουργήσει 11 ταινίες μυθοπλασίας και 3 ντοκιμαντέρ και έχει πάρει πέντε βραβεία μέχρι τώρα σε πανελλήνιους και διεθνείς διαγωνισμούς για ταινίες της.

Τον Διαγωνισμό συνδιοργάνωσαν:

  • η Διεύθυνση Περιφερειακής Ενότητας Σερρών
  • το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας
  • η Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης
  • το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του ΥΠ.Π.Ε.Θ.
  • το ΕΚΟΜΕ
  • η Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας

Δείτε την ταινία

Δείτε στιγμιότυπα από τα γυρίσματα της ταινίας