ΟΔΕΓ Καβάλας: Εκδήλωση με επίκεντρο τους σύγχρονους Καβαλιώτες ποιητές

Την εκδήλωση πλαισίωσαν οι μουσικοί Γιώργος Ιώβης και Κώστας Μπιτζηλαίος με μελοποιημένα ποιήματα Ελλήνων ποιητών

Ο Όμιλος Καβάλας για τη Διάδοση της Ελληνικής Γλώσσας πραγματοποίησε εκδήλωση(ΟΔΕΓ), στις 10 Μαΐου 2023, στις 6:30 μ.μ., στο cafe CHOCOLAT, «Όταν η πόλη μας εκφράζεται ποιητικά» με σκοπό τη γνωριμία με σύγχρονους Καβαλιώτες ποιητές.

Η πρόεδρος του ΟΔΕΓ Καβάλας, Μελίνα Παπακωνσταντίνου, μετά το χαιρετισμό της στα μέλη και στους φίλους του Ομίλου μίλησε εν συντομία για το πανάρχαιο λογοτεχνικό είδος της Ποίησης, τις ευεργετικές ιδιότητες του για το ανθρώπινο πνεύμα και τη συμβολή του στον πολιτισμό.

Ο ερευνητής της Τοπικής Ιστορίας, Κωνσταντίνος Παπακοσμάς μοιράστηκε με το κοινό μια ψηφίδα πολιτισμού και ιστορίας, μιλώντας για την ποίηση στην Καβάλα στις αρχές του προηγούμενου αιώνα, τότε που ποίηση και προσμονή της Ελευθερίας ήταν όροι συνυφασμένοι.

Το μέλος του ΔΣ του Συλλόγου, Εύη Καρατζά, μετά από σύντομη εισήγησή της σχετικά με τα ποιήματα των φιλοξενουμένων Καβαλιωτών ποιητών, παρουσίασε τα βιογραφικά όλων των ομιλητών και ομιλητριών: Της Καλαφάτη Ελένης, της Καρακάση Νόπης, της Μαρτίδου Σοφίας, του Στούπα Γιάννη και της Τριανταφυλλίδου Γεωργίας. Οι φιλοξενούμενοι ποιητές απήγγειλαν ποιήματα από τις συλλογές τους με παράλληλη διασάφησή τους όπου έκριναν αναγκαίο.

Την εκδήλωση πλαισίωσαν οι μουσικοί Γιώργος Ιώβης και Κώστας Μπιτζηλαίος, με μελοποιημένα ποιήματα Ελλήνων ποιητών, τα οποία απέδωσαν εξαιρετικά απευθυνόμενοι σε ένα ενθουσιώδες κοινό.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης, Αρχέλαος Γρανάς, ο αντιδήμαρχος Καβάλας, Απόστολος Μουμτσάκης, η πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δήμου Καβάλας, Κατερίνα Μαρκάκη και πλήθος κόσμου.