Καλοκαιριάζει… Ήρθε η ώρα να ακονίσετε τα μολύβια σας! Μικροί και μεγάλοι μαθαίνουν ζωγραφική στον «Ζέφυρο»

Η εικαστικός Ευγενία Παπαϊωάννου επιστρέφει στον δροσερό και φιλόξενο χώρο του θερινού κινηματογράφου της Καβάλας - Διαβάστε πώς μπορείτε να κάνετε αίτηση εγγραφής - Τα μαθήματα ξεκινούν σε λίγες μέρες...

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, η Καβαλιώτισσα εικαστικός Ευγενία Παπαϊωάννου θα παραδίδει καλοκαιρινά μαθήματα ζωγραφικής σε παιδιά και ενήλικες σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας.

Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν στον δροσερό και φιλόξενο χώρο του θερινού κινηματογράφου «Ζέφυρος» για τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο, απογευματινές ώρες και διάρκειας μιας ώρας την εβδομάδα για το Παιδικό Τμήμα.

Τα μαθήματα αφορούν σε παιδιά Δημοτικού από 5-12 χρονών. Οι μικροί καλλιτέχνες θα έρθουν σε επαφή με την τέχνη της ζωγραφικής και θα συζητήσουν για τα σχήματα, τη συμμετρία, τη χρωματολογία καθώς και για τα έργα μεγάλων ζωγράφων.

Τα παιδιά θα χρειαστούν

  • Μπλοκ σχεδίου και ακουαρέλλας
  • Μολύβι, σβήστρα, ξύστρα
  • Νερομπογιές, πινέλο, ποτηράκι
  • Ξυλομπογιές ή μαρκαδόρους
  • Ψαλιδάκι
  • Παγούρι

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί Σεμινάριο Ελεύθερου Σχεδίου & Χρώματος για ενήλικες.

Το σεμινάριο περιλαμβάνει τη γνωριμία με τις κλασικές και σύγχρονες τεχνικές του ελεύθερου σχεδίου, τη χρωματολογία, καθώς και την αναπαράσταση ενός θέματος από την πραγματικότητα και τη φαντασία.

Αναλυτικά:

  1. Εξοικείωση με υλικά και υφές (μολύβια σχεδίου, ακρυλικά)
  2. Φωτοσκίαση (οι τόνοι, οι αναλογίες και πώς αποδίδονται οι όγκοι)
  3. Γεωμετρικά σχήματα και στερεά, ανάλυση αντικειμένων
  4. Χρωματολογία, ανάλυση χρωμάτων
  5. Ανθρώπινο πρόσωπο και σώμα, αναλογίες
  6. Γνωριμία με έργα γνωστών ζωγράφων

Υλικά για τα μαθήματα ενηλίκων

  • Μολύβια Faber Castell HB, 2B, 4B, χάρακας
  • Γόμα κάρβουνου και γόμα μολυβιού
  • Μπλοκ σχεδίου και ακουαρέλλας 35x25cm
  • Ακρυλικά χρώματα (κόκκινο, κίτρινο, μπλε, άσπρο, μαύρο)
  • Λευκή παλέτα, πινέλα, ποτηράκι

Το κόστος των υλικών δεν ξεπερνά τα 25€ και βαραίνει ατομικά κάθε συμμετέχοντα.

Το Τμήμα Ενηλίκων θα πραγματοποιείται απογευματινές ώρες, διάρκειας 2 ωρών την εβδομάδα.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, μπορείτε να καλείτε την υπεύθυνη των τμημάτων Ευγενία Παπαϊωάννου στο τηλέφωνο 6945715881

Ακονίστε τα μολύβια σας!

Ποια είναι η Ευγενία Παπαϊωάννου

Γεννήθηκε στην Καβάλα το 1982. Σπούδασε ζωγραφική στη σχολή Βακαλό (2000-2003) και σχέδιο μόδας στη σχολή Βελουδάκη (2004-2006) στην Αθήνα. Δραστηριοποιήθηκε στον χώρο των περιοδικών μόδας ως fashion stylist [Harper’s Bazaar, KΛIK, ΓΥΝΑΙΚΑ, ΒΗΜΑdonna, CELEBRITY, Pink Woman, Icons Traveller’s, Style FAQ]. Συνεργάστηκε με σχεδιαστές μόδας και επιμελείται fashion shows, video clips, βιτρίνες καταστημάτων. Διετέλεσε επικεφαλής 20μελούς ομάδας backstage στο 2ο Hellenic Fashion Week στο Ζάππειο Μέγαρο. Εργάστηκε στην εταιρία ενδυμάτων P&R Fashion (Anna Riska) ως σχεδιάστρια μόδας.

Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής σε Αθήνα, Πάρο, Θεσσαλονίκη, Δράμα, Καβάλα και στο πρώτο Fringe Festival στην Τεχνόπολη, στο Γκάζι. Πραγματοποίησε την πρώτη της ατομική έκθεση ζωγραφικής στη Δημοτική Καπναποθήκη Καβάλας το 2011 (Color me Human), την οποία παρουσίασε και στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Φιλίππων-Θάσου 2011.

Διδάσκει ζωγραφική και σχέδιο σε παιδιά και ενήλικες. Εικονογραφεί παιδικά βιβλία σε συνεργασία με τις διαδικτυακές Εκδόσεις Σαΐτα. Από το 2008 κατασκευάζει χειροποίητες τσάντες, αξεσουάρ και τα γνωστά παιδικά τσαντάκια Toy Bags by eugenie. Επιμελείται τα σκηνικά και τα κοστούμια στις θεατρικές παραστάσεις της ομάδας μετΑΜΦΙΕΣΗ (Μανωλάκης ο βομβιστήςΓυναίκα από παλιά).