Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός»: Ένα παιχνίδι για παιδιά με δίδαγμα ότι το νερό δεν είναι για… παιχνιδάκι

Ο «Λάκης ο Σπαταλάκης» θα κάνει... παρέα σε παιδιά του Δημοτικού Σχολείου σε ένα μάθημα για μικρούς και μεγάλους για το πόσο πολύτιμο είναι το νερό

Με αφορμή ένα παραμύθι γραμμένο από παιδιά για παιδιά με τίτλο, «Λάκης ο Σπαταλάκης», η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός» και το Europe Direct Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, την Πέμπτη 1 Ιουνίου 2023 στις 18:00 στον υπαίθριο χώρο της Βιβλιοθήκης διοργανώνουν μία μεγάλη εκδήλωση για παιδιά με τίτλο: «Τι λέτε; Θα πούμε το νερό νεράκι;».

  • Έχουμε σκεφτεί ποτέ την αξία του νερού στη ζωή μας;
  • Τι θα γινόταν αν μια μέρα ξυπνούσαμε το πρωί, ανοίγαμε τις βρύσες του σπιτιού μας και δεν έπεφτε στάλα νερού;
  • Μπορούμε εμείς και ο πλανήτης μας να ζήσουμε χωρίς νερό;

Τις απαντήσεις μόνο ο κύριος Λάκης Σπαταλάκης μπορεί να δώσει, που κάποτε νόμιζε πως το νερό ήταν για… παιχνιδάκι! Όμως η ίδια η ζωή πολλές φορές διδάσκει, δίνοντας ένα μάθημα στον Λάκη. Το πάθημα θα γίνει μάθημα στον Λάκη, καθώς περιβάλλον και ψάρια, όπως το ευρωπαϊκό Χέλι, κινδυνεύουν. Τι μπορούμε να κάνουμε γι’ αυτά;»

Με εμψυχωτή τον ηθοποιό, Ιορδάνη Καλαϊτζίδη μικροί και μεγάλοι θα παίξουν και θα διασκεδάσουν με δραστηριότητες που σχετίζονται με το νερό. Στην εκδήλωση συμμετέχει και το Ινστιτούτο Αλιευτικής Έρευνας στο πλαίσιο του προγράμματος διατήρησης του ευρωπαϊκού χελιού, πρόγραμμα Lifeel.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε παιδιά του Δημοτικού Σχολείου.

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της European Maritime Day στην Ανατολική Μακεδονία-Θράκη, οι οποίες τελούν υπό την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και είναι υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας και της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου.