4ο Γυμνάσιο Καβάλας: Ανακυκλώνει σωστά και βραβεύεται…

Το «Ζουμπουλάκειο» πήρε τη 2η θέση στον Σχολικό Μαραθώνιο ανακύκλωσης «Πάμε Ανακύκλωση» που διοργάνωσε ο Δήμος Καβάλας

Τη 2η θέση της κατάταξης ανάμεσα στα σχολεία που συμμετείχαν στον Σχολικό Μαραθώνιο «Πάμε Ανακύκλωση», που διοργάνωσε ο Δήμος Καβάλας, κατέλαβε το 4ο Γυμνάσιο Καβάλας, γεγονός που δείχνει ότι οι μαθητές του «Ζουμπουλάκειου» αντιλαμβάνονται την μεγάλη σημασία της ανακύκλωσης και με την καθοδήγηση των καθηγητών τους, συμμετέχουν ενεργά σ’ αυτήν.

Με την ευκαιρία της βράβευσης στην Μεγάλη Λέσχη, η οποία συνοδεύτηκε με ένα συμβολικό δώρο και ένα χρηστικό δώρο, το Σχολείο εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Τον Νοέμβριο του 2022 ξεκινήσαμε στο 4ο Γυμνάσιο (Ζουμπουλάκειο) Καβάλας την ανακύκλωση χαρτιού, μέσα από το πρόγραμμα «Σχολικός Μαραθώνιος Πάμε Ανακύκλωση» του Δήμου Καβάλας. Μετά από επικοινωνία με τους υπεύθυνους, πραγματοποιήθηκε πρόσκληση για την επίσκεψή τους στο σχολείο μας, με σκοπό την ενημέρωσή μας και την τοποθέτηση 6 χάρτινων κάδων με καπάκι. Επισκέφτηκαν το σχολείο μας ο Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής Κυριάκος Σταυρίδης, ο σύμβουλος σε θέματα διαχείρισης απορριμμάτων Κώστας Κητής και η εκπρόσωπος της Followgreen Χρυσάνθη Μακρή, μοιράσαμε τους κάδους στους 3 ορόφους του κτιρίου και ξεκινήσαμε τη συλλογή των ανακυκλώσιμων χαρτιών. Στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς υπήρχε επικοινωνία με τον επόπτη με σκοπό την αποκομιδή από τη σχολική μας μονάδα όταν οι κάδοι γέμιζαν και έπειτα τη μέτρηση αυτής της ποσότητας.

Στις 15 Μαΐου 2023 έληξε το πρόγραμμα και αθροίστηκαν οι ποσότητες χαρτιού που είχαν μαζευτεί όλη τη χρονιά. Την Τετάρτη 24 Μαΐου πραγματοποιήθηκαν υπαίθριες δραστηριότητες με παιχνίδια στον Δημοτικό Κήπο Ηρώων Καβάλας ενώ στη Μεγάλη Λέσχη έλαβε χώρα η εκδήλωση βράβευσης όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας.

Στην κατηγορία των Γυμνασίων, το σχολείο μας κατατάχθηκε 2ο!

Έτσι, έλαβε έπαινο συμμετοχής, ένα συμβολικό δώρο και ένα χρηστικό δώρο ως βράβευση για τη δεύτερη κατάταξη!

Ανακυκλώνουμε και συνεχίζουμε την επόμενη σχολική χρονιά 2023-2024»!