Ανοιχτά όλα τα σενάρια για τη δολοφονία της 68χρονης στο Ποδοχώρι: Το DNA θα δώσει τις απαντήσεις

Σε θρίλερ εξελίσσσεται ο θάνατος της κτηνοτρόφου στο χωριό της Καβάλας, η οποία βρέθηκε νεκρή έξω από το ποιμνιοστάσιό της - Άτομο από το συγγενικό της περιβάλλον έβαλε στο «κάδρο» ο αδερφός της ενώ ύποπτο θεωρείται και ένα... κριάρι!

Προς κάθε κατεύθυνση συνεχίζονται οι έρευνες για τις συνθήκες θανάτου της 68χρονης κτηνοτρόφου που βρέθηκε νεκρή από συγγενικά της πρόσωπα, κοντά στο ποιμνιοστάσιό της στο Ποδοχώρι Καβάλας, με πολλές εσωτερικές κακώσεις, δείγμα βίαιης επίθεσης και χωρίς να υπάρχουν σημάδια πάλης.

Και ενώ αρχικά οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για αιφνίδιο θάνατο αφού δεν βρέθηκαν εμφανή τραύματα, κατά την νεκροψία-νεκροτομή όμως που διενεργήθηκε στο θύμα, διαπιστώθηκε χθες, Σάββατο 3 Ιουνίου 2023 πως ο θάνατός ήταν συμβατός με εγκληματική ενέργεια αφού είχε υποστεί εσωτερική αιμορραγία και όλα της τα πλευρά και το στέρνο ήταν σπασμένα.

Χωρίς να έχει εξαιρεθεί κάποια πιθανότητα ακόμα από την Ασφάλεια Καβάλας, οι έρευνες κινήθηκαν προς το οικογενειακό περιβάλλον της 68χρονης κτηνοτρόφου που ζούσε με τον άντρα της και τα ανίψια της, ενώ στο κάδρο των “υπόπτων” μπήκε και ένα κριάρι από το ποιμνιοστάσιό της που διαπίστωσαν σήμερα κατά την επαναληπτική αυτοψία στον χώρο, αστυνομικοί και ιατροδικαστής, πως είναι εξαιρετικά άγριο και επιθετικό.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο αδερφός της κτηνοτρόφου διατύπωσε την πεποίθηση ότι ο δολοφόνος της βρίσκεται στο στενό συγγενικό της περιβάλλον. “Πολύ πιθανόν να είναι από το στενό συγγενικό της περιβάλλον. Βίωνε ενδοοικογενειακή βία εδώ και δεκαετίες. Υπήρχε ξυλοδαρμός, υπήρχε απειλή”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Δεν βρέθηκαν σημάδια πάλης

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, η γυναίκα κατέληξε από βαριά τραύματα. Αυτό όμως που προβληματίζει τους ιατροδικαστές – γι’ αυτό και πραγματοποιήθηκε δεύτερη αυτοψία στο σημείο του εγκλήματος από διαφορετικό ιατροδικαστή – είναι ότι στη σορό δε βρέθηκαν σημάδια πάλης.

“Το θύμα έφερε βαριές κακώσεις στο θώρακα. Διαπιστώθηκε εσωτερική αιμορραγία, ρήξη εσωτερικών οργάνων. Γνωρίζουμε ότι στην περιοχή υπάρχει ένα μεγάλο κριάρι. Περιμένουμε τα αποτελέσματα DNA από τα ρούχα του θύματος, για να διαπιστωθεί με ακρίβεια η αιτία του βίαιου θανάτου της γυναίκας”, είπε μεταξύ άλλων ο ιατροδικαστής Νικόλαος Κιφνίδης.

Σημειώνεται ότι από το θύμα έχουν ληφθεί δείγματα και από τα νύχια της και από τα ρούχα της και έτσι μένει να φανεί στα εργαστήρια αν θα βρεθεί το γενετικό υλικό ζώου ή ανθρώπου και ποιου συγκεκριμένα.

Μέχρι τότε όλα τα ενδεχόμενα μένουν ανοιχτά και η προανάκριση συνεχίζεται μέχρι να μπορέσουν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας να διακριβώσουν τον τρόπο και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε την ζωή της η άτυχη αυτή γυναίκα.