Τροχαία ατυχήματα στο Παληό Καβάλας: Εκστρατεία ενημέρωσης ξεκίνησαν οι κάτοικοι [φωτογραφίες]

60 ατυχήματα μέσα σε 3 χρόνια! Μοιράζουν φυλλάδια σε σταθμευμένα οχήματα και διερχόμενους οδηγούς με στόχο να αποφευχθούν τα... χειρότερα ενόψει καλοκαιριού

Τα τροχαία ατυχήματα στο Παληό Καβάλας αποτελούν, δυστυχώς, σχεδόν μια «καθημερινότητα» και το γεγονός ότι ακόμη δεν έχουμε θρηνήσει θύμα ή θύματα είναι απλά συγκυρία της τύχης!

Οι κάτοικοι του Παληού έχουν κατά καιρούς κάνει «διαβήματα» προς πάσα κατεύθυνση, ζητώντας τη λήψη άμεσων μέτρων έτσι ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα, ωστόσο μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει το παραμικρό!

Ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Μέγας Αλέξανδρος» και η διαδικτυακή ομάδα «ΠΑΛΗΟ ΚΑΒΑΛΑΣ» προχώρησαν σε μία πρωτοβουλία ενημέρωσης: Τύπωσαν σε μερικές χιλιάδες αντίτυπα ένα φυλλάδιο, στα ελληνικά και στα αγγλικά, το οποίο ενημερώνει Καβαλιώτες και επισκέπτες του Παληού για την κατάσταση και τους ζητάει να τηρούν το όριο ταχύτητας των 50χλμ/ώρα εντός του Παληού.

Δείτε το φυλλάδιο:

Εδώ και λίγες μέρες, εθελοντές από τον Σύλλογο και τη διαδικτυακή ομάδα πραγματοποιούν «εξορμήσεις» με στόχο να μοιράσουν όσα περισσότερα ενημερωτικά φυλλάδια, τοποθετώντας τα σε σταθμευμένα οχήματα, δίνοντάς το σε διερχόμενους οδηγούς στα φανάρια επί της κεντρικής οδού, ενώ το ίδιο φυλλάδιο θα τυπωθεί και σε μέγεθος αφίσας και θα κολληθεί στα καταστήματα του Παληού.