17ο Δημοτικό Σχολείο Καβάλας: Στον κόσμο του ζωικού βασιλείου μέσα από ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα

Στο έργο συμμετείχαν 16 σχολεία από την Ελλάδα, την Ιταλία, το Αζερμπαϊτζάν και την Τουρκία-Σκοπός ήταν τα παιδιά να διευρύνουν τις γνώσεις τους για τους ζωικούς οργανισμούς

Οι μαθητές της B’ και Γ’ τάξης του 17ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας συμμετείχαν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα e-Twinning με το έργο “How do our animal friends live?“.

Στο έργο συμμετείχαν 16 σχολεία από την Ελλάδα, την Ιταλία, το Αζερμπαϊτζάν και την Τουρκία. Σκοπός του έργου ήταν τα παιδιά να διευρύνουν τις γνώσεις τους για τους ζωικούς οργανισμούς.

Κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, οι μαθητές γνώρισαν τους τρόπους προσαρμογής των ζώων στο περιβάλλον που ζουν. Έχουν γνωρίσει τα ζώα που απειλούνται με εξαφάνιση και έχουν συνειδητοποιήσει τις τροφικές αλυσίδες, την προσφορά τους στον άνθρωπο, αλλά και τους κινδύνους που τα απειλούν. Ενημερώθηκαν για τα δικαιώματα των ζώων και για τη μεγάλη σημασία που έχουν τα ζώα στη διατήρηση και συνέχιση της ζωής στον πλανήτη μας.

Οι μαθητές συμμετείχαν ενεργά στη μαθησιακή διαδικασία με ποικιλία δραστηριοτήτων και μεθόδων (δημιουργία αφισών, κατασκευών, ebook, κ.λπ.). Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος πραγματοποιήθηκαν διαδικτυακές συναντήσεις, όπου τα παιδιά γνωρίστηκαν μεταξύ τους και έπαιξαν μαζί διαδικτυακά παιχνίδια γνώσεων.

Τα βασικά αποτελέσματα του έργου για τους μαθητές ήταν η ανάπτυξη συναισθημάτων αγάπης προς τα ζώα, της δημιουργικότητας, της κριτικής σκέψης και η απόκτηση νέων γνώσεων με διασκεδαστικό και δημιουργικό τρόπο.