H Θάσος ευγνωμονεί και υποστηρίζει…

Σε εκδήλωση στο Καλογερικό του Λιμένα ο Δήμος του νησιού βράβευσε τους Συλλόγους Εθελοντών Πυροπροστασίας Ποταμιάς και Ραχωνίου και τους διέθεσε μέσα ατομικής προστασίας και λοιπά υλικά για την υποβοήθηση του έργου τους

Ειδική εκδήλωση Βράβευσης Εθελοντών Πυροπροστασίας – Πυρασφάλειας της Θάσου, πραγματοποιήθηκε από το Δήμο Θάσου στο Ιστορικό Κτήριο του Καλογερικού στον Λιμένας, την Κυριακή 18 Ιουνίου 2023.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε κατόπιν της υπ. αριθμ. 183/28-12-2022 Απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Θάσου για την βράβευση από τον Δήμο Θάσου (α) του Συλλόγου Εθελοντών Πυροπροστασίας Πυρασφάλειας Ποταμιάς Θάσου και β) του Συλλόγου Πυρασφάλειας Ραχωνίου – Αγ. Γεωργίου Θάσου, ως ένδειξη ευγνωμοσύνης, αγάπης και εμπιστοσύνης ολόκληρου του λαού της Θάσου, αλλά και ως ένα ισχυρό κίνητρο για την δημιουργία ανάλογων Συλλόγων και σε άλλες περιοχές της Θάσου, εις αναγνώριση της συνεχούς ενεργής παρουσίας τους τόσο στην πρόληψη όσο και στην αντιμετώπιση των Δασικών Πυρκαγιών στη Θάσο.

Κατά την εκδήλωση ο Δήμαρχος Θάσου και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θάσου Δημήτριος Πιπίνης απένειμαν τιμητικές πλακέτες στους Πρόεδρους των ΔΣ του Συλλόγου Εθελοντών Πυροπροστασίας Πυρασφάλειας Ποταμιάς Θάσου Κώστα Γιαννακούδη και του Συλλόγου Πυρασφάλειας Ραχωνίου – Αγ. Γεωργίου Γεώργιο Γκέκα, αντίστοιχα.

Επίσης, κατόπιν σχετικής προμήθειας από το Δήμο Θάσου, διατέθηκαν επιτόπου από τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Θάσου Πυρήνα Ευστράτιο στους εκπροσώπους των ανωτέρω Συλλόγων και στον εκπρόσωπο του Παραρτήματος Καβάλας Ομάδας Διάσωσης Γεώργιο Μυλωνίδη, μέσα ατομικής προστασίας και λοιπά υλικά για την υποβοήθηση του έργου τους κατά την δράση τους (π.χ ατομικά φαρμακεία, φακοί, κράνη δασοπυρόσβεσης, γυαλιά ασφαλείας, μάσκες δασοπυρόσβεσης, μάσκες δασοπυρόσβεσης για κράνος, μάσκες αναπνευστικής προστασίας, μάσκες αναπνευστικής προσωπίδας, φίλτρα αναπνευστικής προστασίας, ανακλαστικά γιλέκα, αντανακλαστικές ταινίες κράνους, ισοθερμικές αλουμινοκουβέρτες, βάσεις στήριξης για φακούς, επινώτιοι πυροσβεστήρες, μαχαίρια διάσωσης και συστήματα μεταφοράς αλυσοπρίονων).

Στην εκδήλωση, πέραν των ανωτέρω, παρευρέθηκαν ο Πανοσολογιότατος Αρχιερατικός Επίτροπος Θάσου κ. Παντελεήμων, Αντιδήμαρχοι, Πρόεδροι των Νομικών Προσώπων του Δήμου Θάσου, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι των Κοινοτήτων, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, εκπρόσωποι και μέλη Συλλόγων και οργανώσεων.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, ο Δήμαρχος Θάσου Λευτέρης Κυριακίδης δήλωσε τα εξής:

«Η σημερινή εκδήλωση αποτελεί την ελάχιστη έκφραση ευγνωμοσύνης, αγάπης και εμπιστοσύνης ολόκληρου του λαού της Θάσου προς τους εθελοντές που με αυταπάρνηση και οργάνωση συνεισφέρουν διαχρονικά στην πρόληψη και στην αντιμετώπιση των Δασικών Πυρκαγιών στη Θάσο.

Παράλληλα, ως Διοίκηση του Δήμου πιστεύουμε ότι η σημερινή εκδήλωση αποτελεί και ένα ισχυρό κίνητρο για την δημιουργία ανάλογων Συλλόγων και σε άλλες περιοχές της Θάσου.

Ο Δήμος της Θάσου αναγνωρίζοντας εμπράκτως την συνεισφορά των Εθελοντών Πυροπροστασίας – Πυρασφάλειας της Θάσου, όπως έχει πράξει κατ’ επανάληψη και στο παρελθόν, συνεχίζει να συνδράμει στο έργο τους στα πλαίσια των δυνατοτήτων του και να τους ενισχύει με όλα τα απαιτούμενα μέσα ατομικής προστασίας για την ασφάλειά τους αλλά και με λοιπά υλικά για την υποβοήθηση του έργου τους.

Τα ζητήματα Πολιτικής Προστασίας, η πρόληψη και η αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων και ειδικότερα των Δασικών Πυρκαγιών στη Θάσο, αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα της Διοίκησης τους Δήμου.

Εκ μέρους του συνόλου των πολιτών της Θάσου, ευχαριστούμε από καρδιά όλους τους εθελοντές Πυροπροστασίας – Πυρασφάλειας της Θάσου για την πολύτιμη συνεισφορά τους και δράσης τους.»