Θάσος: Τουρίστρια ξεψύχησε στην παραλία. 50 λεπτά μετά ήρθε το ασθενοφόρο

Για 40 λεπτά της έκαναν ΚΑΡΠΑ άλλοι τουρίστες, αλλά χωρίς αποτέλεσμα-Δεν υπάρχει προσωπικό για τα ασθενοφόρα και ναυαγοσώστες στο νησί σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζόμενων του ΕΚΑΒ Καβάλας

Μία 45χρονη τουρίστρια ξεψύχησε στην παραλία Αστρίδα της Θάσου, παρά την προσπάθεια άλλων τουριστών και ιδιώτη γιατρού να την κρατήσουν στη ζωή κάνοντάς της ΚΑΡΠΑ.

Ειδικότερα, η άτυχη 51χρονη τουρίστρια άφησε την τελευταία της πνοή στη Θάσο, με το ασθενοφόρο να φτάνει στο νησί μετά από 51 λεπτά, καθώς βρισκόταν σε άλλο περιστατικό σε απόσταση 30 χιλιομέτρων από την παραλία.

«Δυστυχώς επιβεβαιώνονται οι ελλείψεις. Το μοναδικό ασθενοφόρο του νησιού βρισκόταν σε άλλο περιστατικό, στην ίδια περίπου περιοχή και επέστρεφε εκείνη την ώρα στο Κέντρο Υγείας. Αμέσως μετά κατευθύνθηκαν προς την περιοχή Αστρίς για την τουρίστρια, όμως ήταν αργά. Μιλάμε για μια απόσταση 30 χιλιομέτρων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζόμενων ΕΚΑΒ Καβάλας και αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Εργαζόμενων ΕΚΑΒ, Κώστας Τσιτσιλικάκης μιλώντας στο ThessToday.gr, προσθέτοντας ότι αν η αλυσίδα ζωής λειτουργούσε εύρυθμα, ενδεχομένως να είχε αποφευχθεί ο θάνατος της άτυχης γυναίκας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ThessToday.gr, σε ολόκληρο το νησί της Θάσου υπάρχει ένας μοναδικός ναυαγοσώστης. «Όταν πρόκειται για ανακοπή -και επειδή είναι νέο το άτομο- πιθανολογώ ότι ενδεχομένως να είχε καλύτερη εξέλιξη, θα υπήρχαν, δηλαδή, καλύτερες προϋποθέσεις να επιβιώσει. Εμείς κάνουμε ό,τι μπορούμε, ό,τι είμαστε εκπαιδευμένοι, αλλά δυστυχώς οι ελλείψεις είναι πολύ σοβαρές», τόνισε, υπογραμμίζοντας ότι από τα τέσσερα ασθενοφόρα στη Θάσο, ουσιαστικά λειτουργεί μόνο το… ένα.

«Στο νησί υπάρχουν τέσσερα ασθενοφόρα εκ των οποίων λειτουργεί μόνο το ένα λόγω έλλειψης προσωπικού. Την Παρασκευή μιλήσαμε με τον Δήμαρχο Θάσου, τον ενημερώσαμε για τα προβλήματα, για την άμεση πρόσληψη 10 διασωστών για να υπάρχει δεύτερο ασθενοφόρο στο νησί και για άλλα διαδικαστικά θέματα, όπως βάσεις. Δηλαδή το δεύτερο επανδρωμένο ασθενοφόρο θα θέλαμε να στεγαστεί σε μια άλλη πλευρά του νησιού, ώστε να καλύψουμε και την άλλη πλευρά. Με αυτόν τον τρόπο, θα απλώναμε τις υπηρεσίες μας και θα είχαμε πολύ καλύτερη ανταπόκριση στα επείγοντα περιστατικά» επισήμανε.