Η Καβάλα τίμησε τον Απόστολο των Εθνών. Πλήθος κόσμου στη λιτάνευση της Εικόνας του πολιούχου της πόλης [φωτογραφίες]

Προηγήθηκε ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας στον προαύλιο χώρο του Καθεδρικού Ιερού Ναού του Αποστόλου Παύλου

Η Καβάλα τίμησε την επέτειο μνήμης του πολιούχου και ιδρυτού της τοπικής Εκκλησίας Αγίου Αποστόλου Παύλου, παρουσία πλήθους κόσμου στις εορταστικές εκδηλώσεις παραμονή της εορτής των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου.

Το απόγευμα της Τετάρτης 28 Ιουνίου 2020 τελέστηκε ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας στον προαύλιο χώρο του Καθεδρικού Ιερού Ναού του Αποστόλου Παύλου χοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στεφάνου, Δράμας κ. Δωρόθεου, Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγου και Παροναξίας κ. Καλλινίκου.

Παρουσία πλήθους κόσμου ακολούθησε η λιτάνευση της ιεράς Εικόνας από ένστολα τμήματα της Αστυνομίας, του Στρατού και της Πυροσβεστικής, δια των οδών Ομονοίας και Κουντουριώτου, για να καταλήξει στο Μνημείο της αφίξεως του Αποστόλου Παύλου στη Νεάπολη.

Οι εκδηλώσεις για την επέτειο μνήμης του Αποστόλου των Εθνών ολοκληρώθηκαν με την ομιλία του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Αλέξη Πολίτη.

Το «παρών» έδωσαν οι βουλευτές του Νομού Καβάλας Νίκος Παναγιωτόπουλος, Γιάννης Πασχαλίδης, Μακάριος Λαζαρίδης και Αγγελική Δεληκάρη, ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ, Χρήστος Μέτιος και ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης.

Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν την Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023 με τον Όρθρο και την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, τη Δοξολογία για τα «Ελευθέρια» της Καβάλας και την κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης.