Απολυτήριο στους απόφοιτους του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Καβάλας [φωτογραφίες]

Τελετή αποφοίτησης για τους μαθητές του Σχολείου που συμπλήρωσε  φέτος 15 έτη λειτουργίας και από το οποίο έχουν αποκτήσει το Απολυτήριο Γυμνασίου περίπου 300 μαθητές και μαθήτριες-Πότε ξεκινάνε οι εγγραφές

Το απόγευμα της Τρίτης 27 Ιουνίου 2023 στην αίθουσα εκδηλώσεων του 6ου Γενικού Λυκείου-Μουσικού Σχολείου Καβάλας έλαβε χώρα η Ημερίδα/Τελετή Αποφοίτησης του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Καβάλας. Στην εκδήλωση παρέστησαν πολλοί νυν εκπαιδευόμενοι και απόφοιτοι παλαιότερων ετών του Σχολείου από την ευρύτερη Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, όπως επίσης και αρκετοί συγγενείς και φίλοι αυτών.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, ο νυν βουλευτής Καβάλας, Γιάννης Πασχαλίδης, ο πρώην βουλευτής Καβάλας και Προϊστάμενος του Τμήματος Διά Βίου Μάθησης της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, Σάββας Εμινίδης, ο πατήρ Δανιήλ ως εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στεφάνου και οι υπεύθυνοι του «Μουσείου Προσφυγικού Ελληνισμού» Καβάλας Μανώλης Ζαχαρόπουλος και η σύζυγός του Ελένη.

Επίσης την εκδήλωση κόσμησαν με την ευγενώς προσφερθείσα συμμετοχή τους τα μέλη του «Συλλόγου Φίλων Μουσικής Καβάλας», τα οποία και τραγούδησαν τέσσερα τραγούδια, υπό την καθοδήγηση της μαέστρου, Μαρίας Σγουρίδου. Το Σχολείο τούς ευχαριστεί από βάθους καρδιάς για τις μαγικές στιγμές που χάρισαν.

Στη συνέχεια ακολούθησε η Τελετή Αποφοίτησης των εκπαιδευομένων του Β΄ Κύκλου του Σχολείου και παρετέθη δεξίωση (cetering) από το ζαχαροπλαστείο «ΑΛΛΟΤΙΝΟ».

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας είναι ένα καινοτόμο σχολείο που απευθύνεται σε ενήλικες 18 ετών και άνω, λειτουργεί τις απογευματινές ώρες και χορηγεί απολυτήριο Γυμνασίου σε δύο σχολικά έτη. Αξίζει να αναφερθεί ότι το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Καβάλας συμπλήρωσε φέτος 15 έτη λειτουργίας και στο διάστημα αυτών των χρόνων έχουν εγγραφεί στο Σχολείο 435 ενήλικες εκπαιδευόμενοι από ολόκληρη την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, από τους οποίους έχουν αποκτήσει το απολυτήριο Γυμνασίου περίπου 300 και πολλοί μάλιστα απ’ αυτούς συνέχισαν τις σπουδές τους και στο Λύκειο και κάποιοι και στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, αποδεικνύοντας έτσι ότι η Διά Βίου Μάθηση είναι ανεξάρτητη τόσο από ηλικιακά όρια όσο και από κοινωνικά στερεότυπα.

Το Σχολείο ευχαριστεί όλους τους τοπικούς φορείς της Καβάλας για τη στήριξή τους όλα αυτά τα χρόνια και ιδιαίτερα τις εκάστοτε Δημοτικές και Αυτοδιοικητικές Αρχές που βρίσκονταν και βρίσκονται πάντα αρωγοί στο εκπαιδευτικό-κοινωνικό του έργο. Επίσης ευχαριστεί τους καθηγητές του Σχολείου, όχι μόνο για τα μαθησιακά εφόδια που προσφέρουν, αλλά και για τον αμοιβαίο σεβασμό και αγάπη που έχουν καλλιεργήσει όλα αυτά τα χρόνια. Τέλος, ευχαριστεί όλους τους παλιούς και τωρινούς μαθητές του Σχολείου, αλλά και τις οικογένειές τους που στηρίζουν την προσπάθειά τους.

Οι εγγραφές για τη νέα χρονιά

Σημειώνεται ότι οι εγγραφές για το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Καβάλας για το σχολικό έτος 2023-2024 θα γίνονται, για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο κάθε Πέμπτη πρωί (09:00-13:00) στο γραφείο του ΣΔΕ Καβάλας, στο κτίριο του 6ου Λυκείου Καβάλας, στην οδό Χρυσοστόμου Σμύρνης (περιοχή Ραψάνη) και από 1 Σεπτεμβρίου 2023 και εξής (και για όλο το Σεπτέμβριο) στον ίδιο χώρο τις απογευματινές ώρες (16:30-20:00).

Η εγγραφή μπορεί να γίνει και με τηλεφωνική επικοινωνία στο τηλέφωνο 2510 245001 (τις παραπάνω ημέρες και ώρες) ή στο τηλέφωνο 6909 781034 ή στο e-mail του Σχολείου: [email protected].

In this article