Θάσος: Κινητοποίηση για τον εντοπισμό κολυμβητή. Βρέθηκε σε βραχονησίδα, σώθηκε και… πλήρωσε και πρόστιμο

Το περιστατικό σημειώθηκε στην Ψιλή Άμμο, με τον κολυμβητή να εντοπίζεται στη βραχονησίδα της Παναγίας-Τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης

Συναγερμός σήμανε στη Λιμενική Αρχή της Θάσου την Κυριακή 9 Ιουλίου 2023, όταν δηλώθηκε αγνοούμενος ένας 38χρονος αλλοδαπός κολυμβητής, ο οποίος είχε πάει για μπάνιο στην παραλία της Ψιλής Άμμου και έκτοτε αγνοούταν.

Άμεσα τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος-Ελληνική Ακτοφυλακή και μετέβησαν στην εν λόγω περιοχή ένα περιπολικό σκάφος του Λιμενικού, ένα περιπολικό όχημα και το εκμισθούμενο σκάφος «ΕΚΤΩΡ 5» Σ.Κ. 272 Α’.

Το «ΕΚΤΩΡ 5» εντόπισε τον αγνοούμενο σε βραχώδη ακτή στη βραχονησίδα Παναγία, τον περισυνέλεξε και στη συνέχεια τον μετέφερε με ασφάλεια στην παραλία της Ψιλής Άμμου, καλά στην υγεία του.

Απαράλληλα, από το Α’ Λιμενικό Τμήμα Θάσου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων.