Πλήρης απαγόρευση του delivery την Παρασκευή λόγω υψηλών θερμοκρασιών

Την απόφαση για το μέτρο ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης-Ποιες ώρες θα ισχύει

Την πλήρη απαγόρευση του delivery κατά τις ώρες 12:00-17:00 της Παρασκευής 14 Ιουλίου 2023 λόγω των υψηλών θερμοκρασιών ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης. «Θα ξεβολευτούμε λίγο, αλλά πιστεύω ότι όλοι μας συμφωνούμε με αυτό το στοιχειώδες μέτρο προφύλαξης στις πιο δύσκολες ώρες του καύσωνα» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.

Οι εργασιακές συνθήκες των διανομέων έχουν βρεθεί τον τελευταίο καιρό πολλές φορές στο προσκήνιο, δυστυχώς πάντα με αρνητική ή και θλιβερή αιτία, καθώς αυξάνονται τα εργατικά ατυχήματα, οι καταγγελίες για έλλειψη μέτρων προφύλαξης και η καταπάτηση του ωραρίου με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια του εργαζομένου.

Η απόφαση του Υπουργείου καθιστά υποχρεωτική την παύση εργασιών σε περιοχές που ο κίνδυνος θερμικής καταπόνησης καθίσταται εξαιρετικά υψηλός κατά το χρονικό διάστημα 12:00-17:00. Ωστόσο επειδή αυτό δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα τηρηθεί από τους εργοδότες, θα πρέπει και οι καταναλωτές να αναλάβουν την ευθύνη τους και τις ώρες που η ζέστη είναι αφόρητη να μην παραγγείλουν.

Η ανάρτηση του υπουργού στο Twitter

Οφείλουμε να προστατεύσουμε την υγεία και αυτών των εργαζομένων και αν και κάποιοι θα ξεβολευτούμε λίγο από την στέρηση των υπηρεσιών τους, πιστεύω ότι όλοι μας συμφωνούμε με αυτό το στοιχειώδες μέτρο προφύλαξης στις πιο δύσκολες ώρες του καύσωνα. Δεν αφήνουμε κανέναν πίσω μόνο του.