Καβάλα: Πού δίνονταν τα ραντεβού όταν δεν υπήρχαν κινητά; Τα πιο δημοφιλή μέρη συνάντησης

Το Visit Kavala καλεί τους παλιούς να θυμηθούν και τους νέους να... μάθουν τα hot spots της Καβάλας «της Ερυθρού, της μπαλαρίνας και του Φαλήρου»

Πόσο μακριά είναι τα χρόνια όπου δεν υπήρχαν κινητά και τα ραντεβού δίνονταν στα… τυφλά, αλλά σε γνώριμα και αγαπημένα μέρη; Δήμος Καβάλας και Visit Kavala βάζουν τους καβαλιώτες, παλιούς και νέους (κυρίως παλιούς) σε μια τέτοια πρόκληση: Να θυμηθούν τα πιο χαρακτηριστικά μέρη για συναντήσεις.

Ραντεβού στην Ερυθρού, στα Πατρίκ και στα Μονακό, στην μπαλαρίνα και στο Ωκεανίς, στον Κήπο και στο Φάληρο, αλλά και στο Νησί, στο Jazz Rock και στην disco στην Καλαμίτσα για τους πιο παλιούς, είναι μερικά στέκια-σήμα κατατεθέν της πόλης του ’80 και του ’90, όπου έδινες ραντεβού άπαξ από το σταθερό τηλέφωνο ή αρκούσε ένα «τα λέμε κατά τις δέκα στον Κήπο» για να αρχίσει η βραδιά, χωρίς περαιτέρω διαπραγματεύσεις.

Αυτά τα στέκια, από τα οποία ξεκινούσε η βραδιά, είτε πλέον δεν υπάρχουν είτε «χάθηκαν» στη δίνη της τεχνολογίας, αλλά πάντα θα θυμίζουν Καβάλα, κάτι σαν ιστορικά τοπωνύμια που ταυτίστηκαν με τη μέρα, αλλά κυρίως με την πάλαι ποτέ ζωντανή νυχτερινή πόλη

Τελευταία απόπειρα να αναγεννηθούν αυτές οι αναμνήσεις ήταν τα «Ραντεβού στην Ερυθρού», ένας παραλίγο θεσμός που έσβησε στην πανδημία. Τα υπόλοιπα «φαγώθηκαν» από την πανδημία μιας απρόσωπης κοινωνίας, χωρίς πραγματικά στέκια, παρά μόνον διαδικτυακά…

Μπορείτε να λάβετε μέρος στο… challenge των αναμνήσεων εδώ.