Στα «χέρια» αγρότης με υδρονομέα στο Πολύστυλο: Εμμένει ο Μάκης Παπαδόπουλος, καταδικάζει η Δημοτική Αρχή

Ο Τόπος της Ζωής μας: «Η Δημοτική Αρχή δείχνει απαράδεκτη ανοχή σε ξυλοδαρμούς και ακραίες πράξεις απέναντι σε δημότες» - ΕΔΕ «παρήγγειλε» ο Θόδωρος Μουριάδης

Την Πέμπτη 20 Ιουλίου 2023 ο Μάκης Παπαδόπουλος και «Ο Τόπος της Ζωής μας» κατήγγειλαν ότι ο αγρότης Λάκης Καϊτατζής, υποψήφιος με τον συνδυασμό, υπέστη ξυλοδαρμό από εποχικό υπάλληλο [υδρονομέα] του Δήμου Καβάλας [διαβάστε την καταγγελία πατώντας εδώ].

24 ώρες μετά, ο υποψήφιος Δήμαρχος Καβάλας επανέρχεται στο θέμα, ζητώντας από τη Δημοτική Αρχή να πάρει θέση άμεσα για το απαράδεκτο συμβάν, ειδάλλως θα είναι σαν να «δείχνει ανοχή».

Λίγο μετά, «ήρθε» και η απάντηση της Διοίκησης του Δήμου Καβάλας, με τη γνωστοποίηση ότι ο Δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης έχει ήδη «παραγγείλει» τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για το συμβάν, το οποίο χαρακτηρίζει «ατυχές».

Διαβάστε παρακάτω και τις δύο ανακοινώσεις για το θέμα:

Μάκης Παπαδόπουλος: ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΑΝΟΧΗ σε ξυλοδαρμούς όπου εμπλέκονται εποχικοί υπάλληλοι

«Έχουν περάσει 24 ώρες από το περιστατικό με τον ξυλοδαρμό του Λάκη Καϊτατζή. ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ η διοίκηση του Δήμου Καβάλας να μην έχει ακόμη καταδικάσει το περαστικό στο οποίο εμπλέκεται εποχικός υπάλληλος του Δήμου και αφορά την υπηρεσία άρδευσης που παρέχει ο Δήμος.

Η στάση αδιαφορίας και “σιωπής” της διοίκησης του Δήμου στο θέμα αυτό δείχνει ότι η Δημοτική Αρχή δείχνει απαράδεκτη ανοχή σε ξυλοδαρμούς και γενικά ακραίες πράξεις απέναντι σε δημότες.

Η Δημοτική Αρχή έχει την υποχρέωση να καταδικάσει το περιστατικό. Διαφορετικά, είναι σα να δείχνει ότι επιβραβεύει τέτοιες συμπεριφορές από το προσωπικό του Δήμου.

Καλούμε ξανά τη Δημοτική Αρχή, αλλά και τους επικεφαλής των παρατάξεων, να λάβουν ξεκάθαρη θέση και να καταδικάσουν το περιστατικό».

Δήμος Καβάλας: Ατυχές το συμβάν, διενεργείται ΕΔΕ

«Ο Δήμος Καβάλας καταδικάζει απερίφραστα το περιστατικό της διένεξης, που επισυνέβη προ ημερών στην κοινότητα Πολυστύλου, μεταξύ ενός αγρότη της περιοχής και εποχιακού υπαλλήλου του Δήμου Καβάλας.

Ο Δήμαρχος Καβάλας, αμέσως μόλις πληροφορήθηκε το περιστατικό, έδωσε εντολή για τη διενέργεια ΕΔΕ, αναθέτοντας τη διεξαγωγή της σε ανώτερο διοικητικό στέλεχος (υπάλληλο) του Δήμου Καβάλας, προκειμένου να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια, καθώς και τα πραγματικά γεγονότα αυτής της δυσάρεστης υπόθεσης.

Σε κάθε περίπτωση, ο Δήμος Καβάλας αποδοκιμάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο και τις τυχόν εξωθεσμικές παρεμβάσεις στο έργο των υδρονομέων της Δημοτικής Ενότητας Φιλίππων, οι οποίοι εκτελούν τα καθήκοντα τους με βάση την κείμενη νομοθεσία, τον ισχύοντα Κανονισμό Άρδευσης και το ημερήσιο πρόγραμμα άρδευσης των καλλιεργήσιμων εκτάσεων.

Τέλος, χαρακτηρίζουμε ευτράπελη και φαιδρή, κάθε προσπάθεια, απ’ οπουδήποτε και αν προέρχεται, να δοθούν πολιτικές διαστάσεις και κίνητρα, στο συγκεκριμένο ατυχές συμβάν».