Καβάλα: Τελικά ποιοι μεταφέρονται με τα λεωφορεία τα οποία «μπαινοβγαίνουν» στη δομή προσφύγων και μεταναστών;

Καβαλιώτικα Hoaxes: Πόσοι μετανάστες και πρόσφυγες διαμένουν στο πρώην στρατόπεδο «Ασημακόπουλου»: Τελικά αυξάνονται ή όχι;

Τις τελευταίες μέρες «ακούστηκαν» κάποιες φήμες ότι έρχονται λεωφορεία βραδινές ώρες και αποβιβάζουν πρόσφυγες και μετανάστες στη δομή φιλοξενίας στο πρώην στρατόπεδο «Ασημακόπουλου» στην Καβάλα. Τι πραγματικά συμβαίνει;

Η αλήθεια είναι ότι όντως πηγαινοέρχονται λεωφορεία στη δομή, όχι όμως για να φέρουν καινούριους μετανάστες και πρόσφυγες, αλλά -σύμφωνα με ασφαλείς πηγές- για να μεταφέρουν μετανάστες από τη δομή σε μεγάλη επιχείρηση της Ξάνθης στην οποία εργάζονται και κατόπιν επιστρέφουν στην Καβάλα, μόλις τελειώσει η βάρδια τους.

Σύμφωνα, δε, με τις ίδιες πληροφορίες, πολλές επιχειρήσεις από τον τομέα της εστίασης και μάλιστα από όλη την Ελλάδα (κυρίως νησιά) έκαναν κρούση στους υπεύθυνους της δομής για να στείλουν μετανάστες να δουλέψουν, καθώς δε βρίσκουν εργαζόμενους για να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες των επιχειρήσεων που άπτονται του τουρισμού.

Τελικά πόσοι μετανάστες και πρόσφυγες διαμένουν στη δομή; Αυτήν τη στιγμή 425, με τον εν λόγω αριθμό να αυξομειώνεται ελάχιστα κατά καιρούς, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.