«Έφυγε» από τη ζωή ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της Καβάλας και του Βυζαντίου Κοκκινοχώματος Σάββας Μαυρομμάτης

«Νικήθηκε» από τον καρκίνο σε ηλικία 62 ετών-Η κηδεία του θα γίνει στο Κοκκινόχωμα

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Α.Ο. Καβάλα και του Βυζαντίου Κοκκινοχώματος, Σάββας Μαυρομμάτης «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 62 ετών, «χτυπημένος» από τον καρκίνο. Η κηδεία του θα γίνει στο Κοκκινόχωμα το πρωί της Τρίτης 25 Ιουλίου 2023.

Το τελευταίο «αντίο» από τον Μπάμπη Παναγιωτίδη

Γεννημένος στις 28 Αυγούστου του 1961 ο Σάββας στα νεανικά του χρόνια ήταν ταλέντο και γρήγορα ξεχώρισε στην ομάδα του χωριού του, το Βυζάντιο Κοκκινοχώματος.

Ήταν η εποχή εκείνη που ήρθαν από την ομάδα του Βυζαντίου στον ΑΟΚ ο Γιώργος Στρατηλάτης -νωρίτερα βέβαια- και την αγωνιστική περίοδο 1983-1984 ήρθε στην ομάδα ο Σάββας Μαυρομμάτης με προπονητή τον Κώστα Χατζημιχαήλ.

Την χρονιά εκείνη ο ΑΟΚ κατάφερε να διατηρηθεί στην κατηγορία, παρά την ποινή αφαίρεσης 10 βαθμών με την οποία ξεκίνησε την σεζόν. Μάλιστα ο ΑΟΚ υπό τις οδηγίες του Κώστα Χατζημιχαήλ ανέδειξε την κορυφαία άμυνα της κατηγορίας και συγκέντρωσε μόλις δύο αγωνιστικούς βαθμούς λιγότερους από την Παναχαϊκή και τον Πιερικό, τις δύο ομάδες που κέρδισαν την άνοδο στην Α’ Εθνική.

Ο Σάββας Μαυρομμάτης έμεινε έναν χρόνο στην ομάδα -δεν είχε επίσημη συμμετοχή- και στη συνέχεια αποχώρησε. Παρακολουθούσε όποτε του το επέτρεπαν οι ασχολίες του την ομάδα, καθώς και τις εκδηλώσεις των Παλαιμάχων του Α.Ο. Καβάλα.

Ο Σάββας ήταν ένας γλεντζές άνθρωπος -γνώριμη φιγούρα στα Ποντιακά μουχαμπέτια- δε χαλούσε χατήρι φίλων και γι’ αυτό ήταν αγαπητός στην κοινωνία του χωριού του, αλλά παράλληλα είχε φίλους σε πολλά μέρη.

Ελαφρύ το χώμα του Κοκκινοχώματος που θα τον σκεπάσει κατά την αυριανή ημέρα. Καλό παράδεισο φίλε Σάββα εν σκηναῖς δικαίων.