Η νεολαία της Καβάλας μαθαίνει την ιστορία της αρχαίας και της νέας Εγνατίας Οδού

Ημερίδα παρουσίασης του έργου: Διαθεματική προσέγγιση της ιστορίας της Εγνατίας οδού, της Καβάλας και της ευρύτερης περιοχής – Άυλος Πόρος

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 31 Ιουλίου 2023, η ημερίδα παρουσίασης του έργου: Διαθεματική προσέγγιση της ιστορίας της Εγνατίας οδού, της Καβάλας και της ευρύτερης περιοχής – Άυλος Πόρος, ένα συγχρηματοδοτούμενο έργο που υλοποιεί η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας και το οποίο αποσκοπεί να φέρει τα νεότερα μέλη της τοπικής κοινωνίας σε επαφή με το πολιτιστικό και φυσικό απόθεμα της αρχαίας και νέας Εγνατίας οδού.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν εκπαιδευτικοί και εκπρόσωποι τοπικών φορέων. Την ημερίδα προλόγισε η Διευθύντρια Πολιτιστικού Τουρισμού και Ανάπτυξης της Επιχείρησης, Κυριακή Γανίτου, η οποία συντόνισε και την εκδήλωση, ενώ ο πρόεδρος της «Δημωφέλεια», Παναγιώτης Αγγελίδης, αναφέρθηκε στους στόχους  του έργου τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι αρμοδιότητα και βασικός ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι η «συμμετοχή» της στην παραγωγή του πολιτισμικού προϊόντος της εκάστοτε περιοχής.

Χαιρετισμό απηύθυνε και η διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας, Αθανασία Γαϊτανίδου, με τις δύο Διευθύνσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Καβάλας να συμβάλλουν καθοριστικά στην υλοποίηση του έργου. Στη συνέχεια στελέχη του τμήματος Ανάπτυξης παρουσίασαν το έργο και έδωσαν απαντήσεις στα ερωτήματα που έθεσαν οι συμμετέχοντες.