Αγανάκτησαν οι κάτοικοι του Έβρου: Μηχανοκίνητη πορεία για τη φονική οδήγηση των διακινητών μη νόμιμων μεταναστών

Ζητάνε μεταξύ άλλων αυστηρότερη αστυνόμευση, καθώς και την τοποθέτηση ειδικών καρφιών στην Εγνατία Οδό και όπου αλλού χρειάζεται

Αγανακτισμένοι είναι οι κάτοικοι του Έβρου τη φονική οδήγηση των διακινητών μη νόμιμων μεταναστών, οι οποίοι οδηγούν με μεγάλες ταχύτητες στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας προκειμένου να αποφύγουν τα μπλόκα της Αστυνομίας, αλλά και ευρύτερα κατά της αθρόας διέλευσης μη νόμιμων μεταναστών.

Το Σάββατο 5 Αυγούστου 2023 κάτοικοι της περιοχής πραγματοποίησαν συγκέντρωση και μηχανοκίνητη πορεία από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης έως και τις Φέρες, όπου προχώρησαν σε συμβολικό κλείσιμο του δρόμου.

Στην περιοχή το τελευταίο διάστημα έχουν σημειωθεί πολλά τροχαία ατυχήματα, στη συντριπτική πλειονότητα των οποίων υπαίτιοι είναι οι διακινητές οι οποίοι αμέσως μετά τη σύγκρουση ψάχνουν τρόπο να εξαφανιστούν από το σημείο.

Το κυρίαρχο αίτημα των πολιτών, πέρα από την αυξημένη αστυνόμευση, είναι η τοποθέτηση ειδικών καρφιών στην Εγνατία Οδό και όπου αλλού χρειάζεται, προκειμένου να αποτραπεί η αντίθετη κυκλοφορία των οχημάτων των διακινητών.