Επιτροπή Ειρήνης Καβάλας: 1945 Χιροσίμα-Ναγκασάκι. Σήμερα νέος κίνδυνος πυρηνικού ολέθρου

Ανακοίνωση-κάλεσμα στο λαό της Καβάλας για συμμετοχή στη συγκέντρωση και στην πορεία με αφορμή τα 78 χρόνια από τη ρίψη των ατομικών βομβών

Σε συγκέντρωση στην είσοδο του Τελωνείου και πορεία στο παραλιακό μέτωπο καλεί τον λαό της Καβάλας η Επιτροπή Ειρήνης, με αφορμή τα 78 Χρόνια από τη Ρίψη των Ατομικών Βομβών σε Χιροσίμα και  Ναγκασάκι.

Η ανακοίνωση της Επιτροπής Ειρήνης αναφέρει:

«78 Χρόνια από τη Ρίψη των Ατομικών Βομβών σε Χιροσίμα – Ναγκασάκι. Καλούμε σε Συγκέντρωση Τετάρτη 9 Αυγούστου 2022, 08:30 μ.μ. στην είσοδο του Τελωνείου και πορεία στο παραλιακό μέτωπο.

Για να καταδικάσουμε το έγκλημα των ΗΠΑ στη Χιροσίμα και στο Ναγκασάκι και να τιμήσουμε τα θύματα της ιμπεριαλιστικής θηριωδίας.

Δυναμώνουμε τον αγώνα ενάντια στις νέες πυρηνικές απειλές, ενάντια στην επικίνδυνη πολιτική εμπλοκής στους Ιμπεριαλιστικούς Σχεδιασμούς και Πολέμους.

Σήμερα κλιμακώνονται οι ανταγωνισμοί ανάμεσα στους ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ με τη Ρωσία και την Κίνα στο φόντο του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία. Το ΝΑΤΟ ενισχύει ακόμη περισσότερο την ικανότητά του να παρεμβαίνει σε όλη την υδρόγειο.

Η απειλή ενός πυρηνικού πλήγματος δεν έπαψε ποτέ να υπάρχει και μάλιστα εντάθηκε τα τελευταία χρόνια, στο πλαίσιο των οξυμένων ενδοιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών.

Η κυβέρνηση της ΝΔ φέρει βαριές ευθύνες. Κλιμακώνει την αντιλαϊκή επίθεση με βαριές συνέπειες στη ζωή του λαού.

Οι μύθοι ότι η πρόσδεση της Ελλάδας στους επιθετικούς πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, μπορεί τάχα να συμβάλλει στη προστασία της άμυνας, της ασφάλειας, των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας ενάντια στην τουρκική επιθετικότητα καταρρίπτονται από την ίδια την πραγματικότητα. Μάλιστα μετά την πρόσφατη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν και τον αποκαλούμενο «οδικό χάρτη», όπως όλα δείχνουν, έχουν δρομολογηθεί επικίνδυνες διευθετήσεις για όλα τα θέματα με αμερικανονατοϊκή εποπτεία.

Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα για:

–        την απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους
–        να ξηλωθούν οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις του θανάτου από τη χώρα μας
–        να μην εγκατασταθούν πυρηνικά στον Άραξο και οπουδήποτε αλλού στην Ελλάδα – να απαγορευτούν οι πυρηνικές δοκιμές και η παραγωγή κάθε είδους όπλων μαζικής καταστροφής
–        να ματαιωθούν οι αποστολές ενόπλων δυνάμεων και υλικού εκτός συνόρων
–        όχι στους στρατιωτικούς εξοπλισμούς και στη διάταξη των ενόπλων δυνάμεων στην υπηρεσία του ΝΑΤΟ
–        καμιά αλλαγή συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν
–        αποδέσμευση από τις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ
–        να ξεκουμπιστούν οι φονιάδες των λαών από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης
–        όχι στα σχέδια για τη μετατροπή και του λιμανιού της Καβάλας σε ΝΑΤΟϊκό ορμητήριο».