Μπλακάουτ στην Καβάλα: Ένα ζεύγος… πουλιών προκάλεσε το βραχυκύκλωμα!

Μία ώρα και πλέον μετά αποκαταστάθηκε η βλάβη που «άφησε» χωρίς ρεύμα μεγάλο μέρος της πόλης της Καβάλας αλλά και γύρω χωριά

Λίγο πριν τις 18:30 το απόγευμα της Τετάρτης 9 Αυγούστου 2023 αποκαταστάθηκε η βλάβη που προκάλεσε μεγάλο μπλακάουτ στην Καβάλα, αφήνοντας χωρίς ρεύμα μεγάλο μέρος της πόλης, καθώς και χωριά [διαβάστε περισσότερα πατώντας εδώ].

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένας από τους δύο μετασχηματιστές που ρευματοδοτούν την περιοχή βγήκε «εκτός» μετά από βραχυκύκλωμα που προκάλεσαν δύο… πουλιά!

Τα δύο [ευμεγέθη] πτηνά «μπήκαν ανάμεσα στους ζυγούς», δηλαδή προφανώς άνοιξαν τα φτερά τους αγγίζοντας τα καλώδια, και το σύστημα ενεργοποίησε τις προστασίες του για να μην προκληθεί περαιτέρω ζημιά.

Οι άνθρωποι του ΔΕΔΔΗΕ που έσπευσαν άμεσα στο σημείο, κατάφεραν να αποκαταστήσουν τη βλάβη και έτσι, μία ώρα και κάτι μετά, το ρεύμα «δόθηκε» και πάλι.

Να σημειωθεί ότι την ώρα που εκδηλώθηκε η διακοπή ρεύματος, περίπου στις 17:00, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καβάλας κλήθηκε να απεγκλωβίσει σε τέσσερις περιπτώσεις άτομα που είχαν «μείνει» στο ασανσέρ.